Vakantie in Limburg - 8 komische verhalen

Ben van Wensveen

Category: Stories

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Er is geen vakantie geweest, binnen of buiten de landsgrenzen van mijn dierbare Nederland, waarin ik zulke boeiende mensen ontmoette als in het lieflijke Limburg. Het zou een gemiste kans zijn u onkundig te laten van Bas, de schier alomtegenwoordige pensionhouder, met zijn verbluffende hoeveelheid mensenkennis, en van Joppie, die maar niet wilde begrijpen dat ik niet zijn boezemvriend, maar zijn aartsvijand was. En hoe zou u verder willen leven zonder kennisgemaakt te hebben met Antje en Leentje, de twee gezworen vriendinnen uit een uithoek van de Achterhoek? Om van Simon nog maar niet te spreken, die eersteklas toneelspeler. Tot op de dag van vandaag weet ik niet of het heimwee naar zijn broer Ruud echt of gespeeld was. Weet u het te ontdekken?

From the book

Ik stap uit bed en kleed me zover aan dat ik me buiten de deur kan wagen. Dan scharrel ik het pensi-on uit en steek het grasveld over naar de schuur waar Poepertje zijn nachtverblijf heeft. De deur staat op een kier en als ik mijn hoofd naar binnen steek, zie ik Leonie en Bas op hun knieën, met hun rug naar me toe, bij hem zitten. Bas krabt hem tussen de horens en Leonie houdt zijn poot vast. De linker. Het idylli-sche plaatje wordt aan de achterkant verlicht door de maan en aan de voorkant door een looplamp die in een hoek van het hok aan een spijker hangt.
“Ik geloof dat hij bijna weer in slaap sukkelt”, hoor ik Bas zeggen, als Poepertje zijn zwoele ogen half dicht doet.
Om te laten zien dat het zover nog niet is, steekt hij een klein stukje zijn tong uit zijn bek en beweegt die snel heen en weer. Dan buigt hij zijn kop naar Leonies hand en begint op haar pink te sabbelen. De gekneusde.
“Ach”, zegt ze. “Kijk nou! Wat is het toch een prachtbeest, Bas!”
Bas kijkt vertederd, eerst naar Poepertje, dan naar Leonie. “En hij vindt jou een prachtmeid”, zegt hij, en schuift een beetje naar haar op.
“Mallerd”, lacht ze. “Hoe zou jij nou weten wat zo’n beest denkt!”
Zonder geluid te maken keer ik me van het ro-mantische tafereeltje af, steek met gebogen hoofd het grasveld weer over en zoek binnen, verblind door tranen van jaloezie, op de tast mijn weg naar boven. Ik ga op mijn rug op bed liggen en staar vertwijfeld naar het plafond.
Het duurt nog bijna een kwartier voordat ze weer terug is. Ze probeert zachtjes in bed te stappen en fluistert, als ze naast me ligt: “Slaap je?”

About the author

Ben van Wensveen schrijft verhalen vanaf zijn jeugd en hij won toen al prijzen met zijn opstellen. Op latere leeftijd nam hij, onder verscheidene pseudoniemen, deel aan verhalenwedstrijden. Ook daarmee won hij prijzen, tot een hoofdprijs toe. Als een rode draad loopt door zijn verhalen een meesterlijk gehanteerde zelfspot, waarmee hij de mensen om zich heen verlokt en uitdaagt tot een diepere ontplooiing van een humoristische insteek op uiteenlopende situaties. Dat dit daarbij vaak ten koste gaat van hemzelf neemt hij graag voor lief, omdat gezonde humor een onontbeerlijk element is om mensen te binden en elkaar te verdragen. Zijn schrijfstijl is schitterend en zijn woordkeus bereikt sublieme hoogtepunten. Ben van Wensveen werd in Reeuwijk geboren en woont nu in Elburg. Hij was werkzaam in het onderwijs.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vakantie in Limburg - 8 komische verhalen

Author:

Ben van Wensveen

Category:

Stories

Number of pages:

112

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

25-10-2019

ISBN:

978-94-6389-701-3 / 9789463897013

Price:

€ 17,99

Language

Dutch