Een doorlopende weg

Maarten van Immerzeel

Category: Religion

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Waarom ben ik op aarde? Wat is de zin van mijn leven? Wat is er na de dood? In zijn werk als dominee werden dit soort vragen met Maarten van Immerzeel (1950) besproken. Hij dacht daarover na en ging op zoektocht in de Bijbel en in allerlei religieuze en filosofische werken. Zo ontdekte hij dat de doodlopende weg van ons leven hier op aarde een doorlopende route kan worden. Hierin speelt ware liefde in en door het leven van Jezus een cruciale rol.

From the book

De grote ommekeer
Het kopje boven dit hoofdstuk is spannend. Het roept verwachtingen op en maakt nieuwsgierig. Over welke ommekeer gaat het hier? Het gaat over een ommekeer die de belangrijkheid van de ontdekking van Galileo, dat de zon en niet de aarde het middelpunt van het heelal is, ver overstijgt. Het is een ommekeer met verstrekkende gevolgen voor de mensheid en de hele schepping.
Die ommekeer begon toen onze jaartelling startte. Die start markeert de geboorte van Jezus. Het feit dat toen en daar de jaartelling begon, geeft gewicht aan de geboorte van Jezus. Immers, achteraf heeft men vastgesteld wat een immens belangrijk moment dat is geweest in de historie van de mensheid. Wat was er nu zo belangrijk aan die geboorte?
Ik haalde eerder een profetie van de profeet Jesaja aan. Deze profetie maakt al direct duidelijk dat het hier niet zomaar over de geboorte van ‘weer een kind’ gaat. Ik doel op de profetie: ‘Er is een kind geboren, we hebben weer een koning. Hij zal over ons regeren. En zo zullen de mensen hem noemen: Wijze Bestuurder, Sterke God, Vader voor Altijd, Koning van de Vrede.’
Deze woorden doen vermoeden dat het hier gaat om de geboorte van een bijzonder mens. Dat vertellen ons de titels ‘Bestuurder, God, Vader en Koning’. Daarbij komt nog dat voorafgaande aan de geboorte van Jezus hem de naam Immanuel werd gegeven , wat betekent: ‘God met ons’. Hiermee wordt duidelijk dat hier een begin wordt gemaakt met de onthulling van de identiteit van de Ongeziene God.

About the author

De tijd is rijp om een even opmerkelijke als verlossende boodschap uit de doeken te doen. Dit boek laat de actualiteit van het lijden van Jezus zien. Want dat grote witte kruis dat jaarlijks ergens in Nederland door de straten wordt gedragen, verwijst naar een climax in de geschiedenis van de mensheid. Er is daar destijds iets gebeurd dat van ongekend groot belang is voor iedereen. Ook de lezer die geen geloof hecht aan de inhoud van de Bijbel, kan bij het lezen van dit boek ontdekken dat het leven van Jezus actueel en relevant is voor alle mensen. Hij kan gaan zien dat het christelijk geloof geen beklemmende manier van leven hoeft te zijn, maar een leven met perspectief: een doorlopende weg.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een doorlopende weg

Author:

Maarten van Immerzeel

Category:

Religion

Number of pages:

122

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-11-2019

ISBN:

978-94-6389-742-6 / 9789463897426

Price:

€ 18,50

Language

Dutch