Buitengewone werelden, bijzondere verhalen - Tienerwereld

Tallulah Amé

Category: Youth books
  • (6)

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In dit boek worden fictieverhalen beschreven die, geïnspireerd zijn door eigen jeugdervaringen, levendig op papier gezet worden door de schrijfster. Ze heeft hiermee haar eigen middelbare school periode uit haar verleden afgesloten en verwerkt. Ook inspireert ze anderen die nog dingen meemaken met dit boek, zodat ze zichzelf kunnen herkennen in de beschreven verhalen. Het boek is divers, ontroerend en oprecht. De schrijfster heeft er haar ziel in gelegd.

From the book

De stemmen van mensen waren wel voor haar te horen. Door gebrek aan aandacht en liefde was Isadora niet zoals andere leeftijdsgenoten, hoewel ze wel kon lezen en schrijven. Maar door gebrek aan scholing leek ze meer op een kind van zes jaar jonger. De buitenwereld fascineerde haar, hoewel ze niet vaak naar buiten ging. De meeste mensen wisten niet van haar bestaan. Het kleine kamertje in de kelder was haar verbinding met de buitenwereld. Het enige wat ze wilde was opgenomen worden in een liefdevol gezin, bij mensen die goed voor haar zouden zijn, maar ze besefte dat daar een wonder voor nodig was. Toen de bel ging leek dat er ook te komen. 

De bel ging, het klonk als: “Kling, Kling.” Isadora was heel opgewonden en blij, maar eigenlijk durfde ze geen hoop te koesteren op redding, omdat ze al zo vaak achter werd gelaten door mensen die haar hadden kunnen helpen. “Goedemiddag mevrouw,” zei een vrouw aan de deur. “We hebben een melding gekregen dat u uw dochter opgesloten houdt en zwaar verwaarloost,” zei de vrouw tegen Isadora’s moeder. “Deze melding moeten we serieus nemen en controleren of het klopt,” zei de vrouw aan de deur.

About the author

Tallulah Amé is twee jaar bezig geweest met het afmaken van dit boek. Ze schreef deze verhalenbundel in een periode waarin ze veel doormaakte. Het schrijven van dit boek leidde af gedurende deze zware periode. Het schrijven van een jeugdboek was al bijna negen jaar een wens van haar en hiermee komt er een droom uit.

Reviews

2020-11-02 17:26:35 | By: Britta | Rating:
Indringende en soms aangrijpende verhalen die allemaal één ding met elkaar gemeen hebben: een onverwoestbaar optimisme. De schrijfster laat keer op keer zien dat het loont om geloof in een goede afloop te houden en ervoor te vechten.
Puur en eerlijk geschreven. Erg mooi!

2020-09-17 16:50:22 | By: Evelien | Rating:
Mooi hoe de schrijver je meeneemt in haar wereld. Deels fantasy en deels autobiografisch. Een knappe prestatie!

2020-08-19 14:38:03 | By: Wim Luijten | Rating:
Het is een mooi boek. Verhalen die verteld worden zijn geinspireerd op eigen ervaring. Waar soms aangrijpende en heftige gebeurtenissen beschreven worden. Ook kan ik er hoop in zien. Waardoor hetvboek een veelzijdig karaktar heeft.

2020-08-11 16:09:08 | By: Kees | Rating:
Korte verhalen over verschillende thema's en personen. Sommige verhalen zijn magisch en avontuurlijk, andere verhalen zijn aangrijpend omdat ze over de strijd en de eigenheid van de jongere gaan. Het smaakt naar meer!

2020-08-03 10:05:09 | By: Nicole | Rating:
Vlot geschreven, sommige verhalen zijn best aangrijpend. Ik vind het heel mooi want ik ken Alma persoonlijk en daarom vind ik de verhalen nog mooier om te lezen.

2020-07-25 17:31:11 | By: Alma Selimovic | Rating:
Dit boek is fantasievol en goed verzonnen. Deels autobiografisch en deels zelf verzonnen. Ik raad het boek aan doordat er verschillende soorten verhalen in zitten.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Buitengewone werelden, bijzondere verhalen - Tienerwereld

Author:

Tallulah Amé

Category:

Youth books

Number of pages:

54

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-03-2020

ISBN:

978-94-640-3079-2 / 9789464030792

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (6)