Aaltje eet Prikvis - Een verhaal over de gevolgen van plastic in de zee

Nynke de Jong

Category: Picture books

€ 14,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit verhaal gaat over Aaltje. Aaltje wordt een prachtige grote albatros, maar de vis die ze eet, prikt af en toe in haar buik. Wat een gekke vissen zijn dat en waarom krijgt ze nou zo’n pijn in haar buik?

From the book

Ze was nu zo groot en sterk dat ze zelf naar het strand mocht van papa en mama. Ze had al gezien dat daar allemaal gekke gekleurde dingen lagen. Ze had zin om daarmee te spelen. Er was altijd wel een vriendje of vriendinnetje dat mee wilde doen. Sommige dingen waren rond en rolden leuk over het zand in de wind. Maar andere dingen waren heel scherp. Uitkijken Aaltje, dacht ze bij zichzelf, op zo’n scherp ding stappen doet echt zeer en voelt niet fijn.

About the author

Samen met haar man en drie kinderen woont Nynke de Jong (1970) in Den Dolder. Jarenlang las zij haar kinderen, inmiddels tieners, met veel plezier verhalen voor. Enkele hiervan inspireerden haar, samen met de documentaire ‘Albatross’ uit 2017, tot het schrijven van een kleuterverhaal over ‘plastic soep’. Een verhaal met een boodschap. Albatros Aaltje speelt de hoofdrol in het verhaal. Haar wereld is nog niet heel groot, maar wordt met veel inlevingsvermogen in kleurrijke illustraties prachtig weergegeven door Helen van der Linden. Zo ontstond een boeiende vertelling in woord en beeld die uitnodigt tot mild verder praten over een onderwerp wat ons allemaal aangaat.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Aaltje eet Prikvis - Een verhaal over de gevolgen van plastic in de zee

Author:

Nynke de Jong

Category:

Picture books

Number of pages:

32

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

13-12-2019

ISBN:

978-94-638-9853-9 / 9789463898539

Price:

€ 14,99

Language

Dutch