Cover voorkant
Afstand - Een buitenaards avontuur
Afstand - Een buitenaards avontuur

Afstand - Een buitenaards avontuur

Charline Van Tendeloo

Category: Young Adult
  • (2)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Meridith is nog maar zeventien jaar, maar haar toekomst ligt al vast. Ze wordt astronaute, net zoals haar ouders. Het is een droom die ze al koestert sinds ze vijf was. En die droom wordt al snel werkelijkheid. Ze reist samen met haar ouders naar de nieuwe planeet Elphidius. Door overbevolking zijn hier honderden jaren geleden vele families naar verhuisd.

Op Elphidius leert ze veel. Ze leert er leven zonder alle moderne technologie en ze leert de natuur kennen. Ook leert ze er meer over de liefde. Ze ontmoet Mitch. Hij is charmant, handig en bovendien ook erg knap. Ze heeft zich nog nergens zo goed gevoeld als bij hem. Maar haar geluk wordt al snel de kop ingedrukt wanneer ze zijn verwoestende geheim ontdekt.

From the book

‘Ik denk dat we best naar buiten gaan,’ zegt hij plots en mijn moeder en meneer Wilmsen kijken angstig op. Zij zijn degenen die mij bang maken. Als zij al eens wat koeler over heel deze situatie zouden reageren, zou ik nu niet zo gestrest zijn. Mijn handen trillen wanneer we naar buiten lopen. De receptioniste zit te bidden. Ik zie het aan haar gesloten ogen en de handpalmen die stijf tegen elkaar zijn gedrukt. Wanneer we buiten zijn, zie ik dat het leger zich in positie heeft gezet. Ze staan in rechte lijnen voor het gebouw. Wanneer we dichterbij komen, kan ik zien dat het zes lijnen zijn. Van ongeveer vijftig man. Na een heel lange rekensom in mijn hoofd kom ik erachter dat dit driehonderd man is. Driehonderd man, die klaar zijn om te vechten, om hun volk te beschermen. We lopen er recht op af. Maar enkele meters ervoor stoppen we en gaan we naast hun staan. Wanneer ik nog eens een korte blik gooi, zie ik maar één vrouw tussen al die mannen. Ook klaar om te vechten. Respect. We blijven er een tijdje staan. De tijd gaat niet voorbij. We wachten en kijken naar de lucht. Mijn hart gaat ongezond snel. Ik kan mijn vingers niet stilhouden en mijn adem is niet meer normaal.
Wat gaat er gebeuren? Wie gaat het zijn? Gaat iemand erachter komen dat ik meer wist? Gaat hier iemand sterven? Zijn ze ook gewapend? Wat willen ze?

About the author

Charline Van Tendeloo (1998) woont al haar hele leven in Kasterlee. Al van toen ze een kleine meid was, las ze graag verhalen. Dankzij haar rijke fantasie, begon ze in de lagere school ook zelf te schrijven. Charline heeft een grote fascinatie voor het heelal. Op haar vijftiende schreef ze dit futuristische verhaal. Ze hoopt met haar verhaal jongeren te amuseren en te inspireren.

Reviews

2020-02-04 12:10:25 | By: Joelein Colman | Rating:
Geslaagde young adult van een talentvolle schrijfster!
Spannend, overtuigend, grappig, aanstekelijk, vlot en aantrekkelijk.
De mooie omslag nodigt effectief uit om te lezen.
Heerlijke lectuur die de lezer meeneemt naar het bijzondere leven op Elphidius.
Een mooie aanrader voor al wie houdt van een vertederend boek over onwaarschijnlijke liefde.

2020-01-10 23:19:07 | By: Raf Heylen | Rating:
Zalig boek om te lezen. Ideaal voor jongeren en jong volwassenen. Zeker een aanrader! En knap geschreven voor 15-jarige. Respect.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Afstand - Een buitenaards avontuur

Author:

Charline Van Tendeloo

Category:

Young Adult

Number of pages:

190

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

10-01-2020

ISBN:

978-94-638-9904-8 / 9789463899048

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)