Het Elvistaxon

Eugene van Brakel

Category: Novels
  • (2)

€ 23,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De nabije toekomst van onze aarde wordt herschreven als Job, een geniale wetenschapper met maniakale trekjes, erachter komt dat de klimaatverandering die de mensheid tot dan toe heeft beziggehouden, overschaduwd wordt door een veel groter en acuter gevaar. Job kampt met de grootste gewetensvraag die je kunt bedenken: moet hij het dreigende gevaar openbaar maken, of laat hij de wereld afstevenen op rampspoed? Het Elvistaxon confronteert je op pijnlijke wijze met de onvermijdelijke weg naar verandering en verval. Dit boek is geschreven voor mensen die van onze aarde houden. Het beschrijft een mogelijke catastrofe die onze generatie hopelijk niet ten deel zal vallen. De aarde: een geraffineerd, onverwoestbaar mechanisme. Of toch niet?

From the book

‘De...Eleanor...Bénédicte...Foundation,’ mompelde ik haperend, tegen niemand in het bijzonder behalve mezelf. Ik pakte een oude balpen van het werkblad en krabbelde de twee woorden op de achterkant van een stukje gebruikt schuurpapier.
‘E-lea-nor...’
‘Bé-né-dicte...’
Ik plakte de lettergrepen aan elkaar, om mijn geheugen een duwtje in de juiste richting te geven. Als ik op dat moment niet in mijn eigen wereld had geleefd, had ik opgemerkt dat Ryan en Erick allebei verontwaardigd naar me keken. Niets van wat er om me heen gebeurde werd door mijn zintuigen opgemerkt. Het is een gevaarlijke eigenschap, waar iedereen soms last van heeft. We willen het niet onder ogen zien, omdat de realiteit, die zich al die tijd al om ons heen bevond, niet door ons is opgemerkt. Het doet gewoonweg te veel pijn om het te overwegen, laat staan accepteren. Maar af en toe ligt de waarheid zo pontificaal voor ons dat we er niet met nonchalance overheen kunnen stappen. Mijn stugge hersenen wilden er nog niet aan. Met welke beweegredenen had hij het gedaan? Welk motief had hij? Hij werd toch gedreven door een grenzeloze affectie voor de natuur?
En toen drong het met een daverende klap tot me door. Het voelde alsof de grond plotseling onder me wegzakte, de wereld zoals ik die kende stortte in elkaar. Er viel een niet te bevatten last van mijn schouders, maar de ontmaskering maakte plaats voor een diep gevoel van frustratie en ongeloof. Ongeloof in mijn eigen blindheid, mijn eigen onnozelheid. Ik kon mezelf wel voor de kop slaan. Hoe heb ik hem al die tijd de hand boven het hoofd kunnen houden? Hij werd niet gedréven door een grenzeloze affectie voor de natuur, hij werd erdoor vertéérd! Het was zijn slaafse en obsessieve affectie voor de natuur die hem tot deze radicale actie had gedreven. En grenzeloos was het: het ging alle boekjes te buiten.

About the author

Eugène van Brakel (afgestudeerd scheikundig technoloog aan de TU Delft) is werkzaam in de olie- en gasindustrie en weet welke beweringen in de klimaatdiscussie met een korreltje zout genomen moeten worden. Als natuurliefhebber besloot hij zijn creativiteit en fantasie de vrije loop te laten en zijn boodschap over het klimaat in romanvorm te verpakken.
“Als adolescent was ik al benieuwd hoe de aarde onze explosieve bevolkingsgroei bij zou moeten houden. Nu de eerste haarscheuren zijn ontstaan, en het onderwerp klimaatverandering actueler is dan ooit, werd het schrijven van een boek onvermijdelijk.”

Reviews

2020-02-17 17:18:11 | By: Esther de Hei | Rating:
Spannend verhaal met een geweldige ontknoping en twist. Met een hoog 'Wow, no way!'-gehalte op het einde. Interessante onderwerpen, waarbij ik af en toe iets moest opzoeken op internet. Leuk om op zo'n manier een boek te lezen en ook te leren. De onderwerpen zorgen er ook voor dat je gaat nadenken of onze klimaat. Past helemaal in deze tijd. Locaties worden heel mooi beeldend beschreven, zodat je een goede voorstelling kan maken en je op die plaatsen waant. Ontzettend origineel met de speciale Spotify Playlist-scancode in het boek waarmee je tijdens het lezen bijpassende muziek kan luisteren, geselecteerd door de schrijver. Het geeft een geweldige extra dimensie aan het verhaal en het lezen op zich. Boek leest makkelijk weg, er zit een goede vaart in het verhaal. Al met al een goede aankoop geweest. Ik raad het iedereen aan die van een spannend verhaal houdt en interesse heeft in onze planeet/klimaat.

2020-01-24 11:26:56 | By: danielle van es | Rating:
Een spannend boek; een boek dat je niet snel aan de kant legt!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Elvistaxon

Author:

Eugene van Brakel

Category:

Novels

Number of pages:

346

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

24-01-2020

ISBN:

978-94-6389-915-4 / 9789463899154

Price:

€ 23,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)