Zie je graag - het bereik van een jeugdliefde op de proef gesteld

Anne Ketelaars

Category: Novels
  • (4)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nora Schoonhage zit midden in een verhuizing. Aan de hand van een wiskundeboek en foto’s blikt ze terug op haar jeugdliefde Jasper Brevenoort. Hun dates, liefde en uiteindelijk vrij heftige breuk beleeft ze opnieuw.
Na de verhuizing pakt ze de draad weer op als student aan de kunstacademie om daarmee haar ambitie om modeontwerpster mét een eigen kledinglijn te worden, na te jagen. Onder onvoorziene omstandigheden komt ze geneeskundestudent Jasper weer tegen.
Ondanks hun weerstand blijkt de liefde niet vervlogen of is een andere liefde inmiddels sterker? Kan een jeugdliefde überhaupt de tand des tijds en al wat het leven verder voor je in petto heeft, doorstaan? Nora zal het ontdekken gesteund door haar beste vriend, de Vlaamse Pierrot Delmeiren, haar familie en vrienden.

From the book

Het is even stil.
‘Wat zeg je nu?!’ Jasper is totaal verrast. Hij staat op, strijkt met beide handen door zijn haar en daarna lijkt hij in de war.
‘Sorry,’ zegt Nora in de hoop wat begrip te kweken.
Jasper mompelt wat onverstaanbaars terug, waardoor Nora weet dat het voor nu over is met zijn rol als lieve, zorgzame coassistent en de Jasper waar ze inmiddels vijf en een half jaar geleden afscheid van nam, terug is. Vervolgens ijsbeert hij langs het bed.
‘Zeg alsjeblieft wat, Jasper.’
‘Wat wil je dat ik zeg, Nora? Ik schrik hier van. Ergens had ik wel verwacht dat ik je ooit weer tegen zou komen. Maar toch niet zo? Op deze manier? Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan, want je had wel iets herkenbaars. Verdomme Nora! Ik heb je net geholpen met uitkleden...’
Nora’s hoop op een uitbundig weerzien is inmiddels vervlogen, maar moet het nu zo bot? Het contrast tussen niet weten wie ik ben, en dat wel weten, kan haast niet groter zijn. Echt niet dat hij wil dat ik hem verder nog lastigval. Ze denkt even na en spreekt dan toch haar angst uit:
‘Wil je dat ik wegga?’
‘Nora, jij gaat niet midden in de nacht naar huis in jouw conditie. Ga slapen, we praten morgen wel.’
Hmm het zorgzame is gelukkig nog niet compleet verdwenen. Nora gaat weer liggen, Jasper verlaat de kamer en laat de deur slechts op een kiertje staan.

Nora probeert het voor zichzelf op een rijtje te zetten.
De spanning was om te snijden, zeker vanuit Jasper naar mij. Helemaal vreemd is dat natuurlijk niet. We hebben elkaar al die jaren niet meer gezien of gesproken. Over en weer is er nooit meer iets uitgepraat. Maar ja, feit blijft dat ik hem meer te verwijten heb dan hij mij. Toch?
Ze staart naar het plafond en gaat ervan uit dat van slapen niets meer zal komen.

About the author

Anne Ketelaars (1990) is roosteraar bij een hogeschool in Eindhoven. In haar vrije tijd maakt ze graag haar eigen kleding, schrijft ze en houdt zich bezig met de planning van haar volgende reis. Tijdens die reizen gaat ze als het even kan duiken om deel uit te mogen maken van de onderwaterwereld en stiekem een oude move uit haar periode als synchroon-zwemster te kunnen doen.

Met haar vader, moeder en jongere zusje groeide ze op in het Brabantse Rosmalen in een heerlijk vrije omgeving. Ze had er een fijne jeugd met genoeg ruimte om te spelen, dromen en diverse dieren, die je ook op de kinderboerderij terug zou vinden, om haar heen.

Anne woont samen met Peter, haar vriend en reismaatje, in hun geliefde Rosmalen. Huisdier Croky fladdert als groenwangparkiet trots rond in huis als derde gezinslid.

Reviews

2020-03-29 16:36:12 | By: Louis van Amelsfort | Rating:
Spannend en ook soms emotioneel. Leest makkelijk door, je wilt ook doorlezen. Ik heb het boek in bijna een adem uitgelezen.

2020-03-29 17:44:33 | By: Aniek | Rating:
Leuk en spannend boek. De Vlaamse uitspraken zijn leuk en verrassend. Ook niet te langdradig beschreven. Er gebeurt veel in het boek en dat maakt het spannend, afwisselend en onverwacht. Ik kon het boek niet wegleggen! Een aanrader..

2020-03-29 17:46:22 | By: Aniek | Rating:
Leuk en spannend boek. De Vlaamse uitspraken zijn leuk en verrassend. Ook niet te langdradig beschreven. Er gebeurt veel in het boek en dat maakt het spannend, afwisselend en onverwacht. Ik kon het boek niet wegleggen! Een aanrader..

2020-03-28 12:52:02 | By: Leny veltien | Rating:
Heb het boek in een adem uitgelezen. Was erg spannend, en nam een verrassende wending. Erg makkelijk te lezen. Je zou niet zeggen dat dit Anne's eerste boek is!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zie je graag - het bereik van een jeugdliefde op de proef gesteld

Author:

Anne Ketelaars

Category:

Novels

Number of pages:

186

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

20-03-2020

ISBN:

978-94-6403-091-4 / 9789464030914

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (4)