Fae

Katrien Wemel

Category: Novels

€ 14,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Fae begint waar het eindigt: op de plaats van een misdaad wordt een meisje gevonden. Fae wordt opgevangen in het gezin van Hannelore, die met tegenzin de rol van oudere zus op zich neemt. Volgens Hannelore is Fae een raar kind dat nog steeds in sprookjes gelooft. Stap voor stap leert Hannelore het verhaal van Fae kennen. Een verhaal over leugens en bedrog, maar evengoed over mooie verhalen en goede bedoelingen. De inval van de politie begint steeds minder op een bevrijding te lijken. Is de waarheid altijd een oplossing? Of is het af en toe beter om in sprookjes te geloven?

From the book

Het is nacht. De halve wereld ligt in een diepe slaap. Ik niet. Ik luister naar de stilte. Papa snurkt erdoorheen en in de verte blaft een hond. De maan lacht met dunne lippen, klaar om morgen helemaal weg te zijn. Uit te rusten van het vele schijnen. Ook ik ben moe, maar slapen lukt me niet. Er brandt licht op Fae’s kamer. Ze leest vaak tot het ochtend wordt. Ik zal haar missen als ze weg is. Mama hoopt binnen een paar weken resultaat te zien. Ze praten nu elke dag twee uur lang. Dat is meer dan ze in haar hele leven met mij ooit deed. Misschien moet ik ook eens in therapie. Ik vraag me af wat ze zegt, tegen die zwijgende Fae. Ze is nu toch wakker, ik vraag het haar even. Op kousenvoeten sluip ik de trap op en klop zachtjes op de deur. Tot mijn grote verbazing gaat die vanzelf open. Een aangeklede Fae kijkt me vragend aan. Ze heeft zelfs haar jas aangetrokken. Snel legt ze haar wijsvinger op mijn lippen. Haar handen gloeien. Ze opent mijn kast en gooit me mijn trui toe. Zonder nadenken trek ik die aan en volg haar naar buiten. Achterin de tuin houdt ze halt. Op de plek die vroeger mijn favoriete verstopplaats was. Maar dat is al lang geleden. Fae gaat op haar rug liggen, ik doe hetzelfde. Samen staren we naar de sterren. Ze geniet glimlachend. "Mooi", wil ik zeggen, maar ik vermoed dat ze dat zelf ook wel weet. Haar hand omklemt zacht de mijne. Met mijn duim streel ik over haar perzikzachte huid. Ik zie dat we op een gelijk tempo ademen.

About the author

"Ik zag voor het eerst het levenslicht in het excellente wijnjaar 1985. Sindsdien heb ik heel wat bij elkaar gepend. Zeven toneelstukken, een inleiding voor Wim Helsen, twee masterscripties, een berg columns en natuurlijk Fae. Ik schreef Fae toen ik net 18 werd. Fae werd een symbolisch afscheid van mijn kindertijd. Eén ding nam ik echter mee naar de volwassen wereld: Grote Verhalen voor Kleine Mensen. En de hoop dat Fae er ooit één zou worden."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Fae

Author:

Katrien Wemel

Category:

Novels

Number of pages:

84

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

23-10-2009

ISBN:

978-94-608-9057-4 / 9789460890574

Price:

€ 14,95

Language

Dutch