Overleven - aangrijpende verhalen van een schoolkind in de Tweede Wereldoorlog

Cor Ket

Category: Stories

€ 19,95
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit is het autobiografische verhaal van een schoolkind uit de Haagse Schilderswijk in de Tweede Wereldoorlog. Ik vertel mijn verhalen al vele jaren gratis op diverse lagere scholen in het land. Ook geef ik korte lezingen en interviews aan leerlingen van middelbare scholen. Op dringend verzoek van de leerkrachten heb ik deze verhalen nu eindelijk ook op papier gezet.

From the book

Al jaren vertel ik indrukwekkende verhalen over mijn jeugd in de Tweede Wereldoorlog gratis aan de leerlingen van groep 7 en/of 8 van het basisonderwijs. Bovendien word ik ook bijna elk jaar geïnterviewd door leerlingen van middelbare scholen over dit onderwerp.
Toen een Zwitserse vriendin van mij vertelde dat een petekind van haar Noëmi Hässle ging afstuderen en een Abitur, een eindexamenopgave van het gymnasium, wilde schrijven over de Tweede Wereldoorlog die in Zwitserland nauwelijks aandacht krijgt, bracht zij ons in contact met elkaar. We hebben een aantal malen in het Duits en Engels met elkaar gesproken. En omdat Noëmi in Zwitserland een Engelse opleiding volgde, moest zij haar scriptie dus ook in het Engels schrijven.
Helaas zijn niet al mijn verhalen in haar boek gekomen en ook zijn er wat chronologische fouten (fouten in de tijd waarop iets plaatsvond) door haar gemaakt. Daarom heb ik besloten het hele verhaal nu zelf helemaal opnieuw te vertellen in het Nederlands en het te corrigeren en aan te vullen. Dit heeft geleid tot dit boek over hoe een jong schoolkind uit een arme arbeiderswijk in Den Haag deze verschrikkelijke oorlog heeft beleefd met als sleutelwoorden ANGST, KOU en HONGER! Ik wens jullie veel plezier met het lezen ervan en ik kom ook graag een keer een gratis lezing houden op jullie school!

Gouda, februari 2020.
Cor Ket

About the author

Cor Ket (1938) is geboren in de Haagse Schilderswijk maar woont sinds 1970 in Gouda. Na zijn 5 jarige HBS-B opleiding aan de Stevin HBS studeerde hij MO Wiskunde. Hij werkte zijn hele leven in de automatisering maar hij heeft kort voor zijn pensioen ook 5 jaar les gegeven aan een ROC. Cor heeft vele hobby’s waaronder tekenen, computers, fotograferen, wandelen, fietsen en bergbeklimmen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Overleven - aangrijpende verhalen van een schoolkind in de Tweede Wereldoorlog

Author:

Cor Ket

Category:

Stories

Number of pages:

88

Illustrated:

Yes

Format/size:

Hardcover 12,5 cm x 20 cm

Release date:

11-02-2020

ISBN:

978-94-6403-000-6 / 9789464030006

Price:

€ 19,95

Language

Dutch