Cover voorkant
Zwarte bergen
Zwarte bergen

Zwarte bergen

Jeroen Hendriksen

Category: Novels

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Albert krijgt tijdens een familievakantie in de bergen van zijn behandelend arts te horen dat hij zwaar ziek is. Zijn reacties variëren van angst en woede tot berusting en hoop. Zijn relatie met zijn nieuwe vriendin en zijn familie komt onder spanning te staan. Wat betekent dit afschuwelijke bericht voor hem, zijn vriendin en kinderen? Een gezellige skivakantie lijkt in zijn tegendeel te verkeren. Het leidmotief in deze roman is het zoeken naar de betekenis van leven en dood en verbinding tussen betrokkenen die een heel onplezierige boodschap die hun leven volledig ondersteboven zet, moeten verwerken.

From the book

Op de Filosofenweg stampen Albert en Agaath door de sneeuw die aan het begin van de wandeling nog geplet is en na een kilometer stuifsneeuw wordt van bijna een halve meter diep. De benen optillen, goed stampen, zwaar lopen. Albert veegt het zweet van zijn voorhoofd en hijgt een beetje. Agaath ploft op het eerste het beste bankje neer, boven op de sneeuw die op het zitgedeelte ligt.

“Ik heb het zo warm! Ik kook over, wat een gesjouw. En ik transpireer over mijn hele rug.”

Ze halen allebei diep adem en kijken elkaar lachend aan.

“Ik heb een slokje,” probeert Albert Agaath te verleiden, maar hij weet het antwoord al.

“Nee, nu even niet,” zegt ze, “ik wil genieten, wat een uitzicht. De Mönch lijkt echt op een biddende monnik, zie je dat?”

“Weet je dat onder de Eiger een heel groot hotel staat met een terras gericht op de steile kant van de berg, dat is een steilte van een kilometer rechtstandig omhoog. De oude chique zat voor de oorlog op het terras van hotel Suppenalp met een verrekijker nieuwsgierig te speuren of er weer iemand van de bergwand stortte, tientallen bergklimmers zijn er afgedonderd, zoveel offers heeft die berg gevraagd. De noordwand, de moordwand. De moeilijkste bergwand van Europa, de witte spin noemen ze hem, als je in het net van de spin verstrikt raakt kom je er nooit meer uit, was toentertijd de gedachte. Dat komt omdat de bergbeklimmers zo langzaam klommen dat ze er een paar dagen over deden om boven te komen, zodat ze vastgebonden aan de berg moesten overnachten...”

“Albert, rustig toch eens, heb je wel gehoord wat ik tegen je zei, ik wilde zo graag naar de stilte luisteren en naar de Mönch kijken. Ik vroeg je of jij die monnik zag zitten!”

Agaath is wat emotioneel, hoort Albert. Hij ziet een rode flits over haar wangen schieten en ergernis klinkt in haar stem door. Ze fronst haar wenkbrauwen en kijkt hem getergd aan.

“Ik wil graag dat je naar me luistert en op me ingaat,” zegt ze vervolgens wat minder geladen, “en niet meteen je eigen jongensboek openslaat.”

About the author

Dit is de eerste roman van Jeroen Hendriksen (1945). Hij schreef eerder twintig boeken, deels met collega’s, op het gebied van coaching, intervisie en begeleiding. Ook schreef hij een goed ontvangen boek over autobiografisch schrijven: Rimpelingen (2016). Hij heeft fysiotherapie en sociale pedagogiek gestudeerd. Werkte in de gezondheidszorg, het onderwijs en het bedrijfsleven en is nog steeds als zelfstandig trainer en coach werkzaam. Houdt van bergen en bergsport, sneeuw en ijs; gruwt van de opwarming van onze aarde.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zwarte bergen

Author:

Jeroen Hendriksen

Category:

Novels

Number of pages:

164

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

12-06-2020

ISBN:

978-94-640-3315-1 / 9789464033151

Price:

€ 20,99

Language

Dutch