Cover voorkant
Omarm het leven - De titanenstrijd van een als leerling seksueel misbruikte man
Omarm het leven - De titanenstrijd van een als leerling seksueel misbruikte man

Omarm het leven - De titanenstrijd van een als leerling seksueel misbruikte man

Marijn Louis Willems

Category: Biographies
  • (8)

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit verhaal vertelt over het leven van Louis. Met een jeugd wat getekend is door emotionele verwaarlozing. En seksueel misbruikt door een leraar van zijn middelbare school. Het is een openhartig en met bloed geschreven verhaal over de titanenstrijd die Louis heeft moeten leveren om boven water te blijven en voort te gaan. Het gaat over zijn eenzaamheid, wanhoop, ontkenning en gekte, naar het langzaam maar zeker hervinden van stukjes jeugd, pijn en zin. Om zo het leven met alle diepe dalen en hoge pieken te veroveren. Het schetst een helder beeld van wat er in een (jonge)man kan omgaan die wordt geconfronteerd met emotionele verwaarlozing en seksueel misbruik.


“Dit indrukwekkende verhaal is nodig om dit verborgen leed breed bekend te maken. Het boek is goed geschreven, de inhoud kruipt onder de huid. Het heeft mij erg getroffen. Het is een verhaal van verschrikking, maar ook van hoop.” 

– De Vlaamse psychiater Prof. Dr. Dirk de Wachter

“Dit verhaal is eerlijk en aangrijpend. Het geeft inzicht in wat een jong mens moet ondergaan én zijn gevecht om hier mee te dealen. Laat iedereen weten hoe het is en laat iedereen ervan leren. Mijn respect is groot.” 
– Karin Bloemen, zangeres en cabaretière


From the book

Op de middelbare school begonnen er echt andere tijden. De leraren waren warm, hartelijk en geïnteresseerd. Zij bekeken aandachtig mijn werk en complimenteerden mij. Ik kreeg door de mist in mijn hoofd heen wat nieuwe hoop en mijn hart begon langzaam te ontdooien. Ik mengde mij voorzichtig op het schoolplein met mijn nieuwe klasgenoten en sprak met hen. Een heel nieuwe en prettige sensatie.

Dertien jaar was ik ondertussen. Er was een nieuwe leraar Frans op school gekomen. Hij was heel erg aardig en hij had altijd een grote glimlach! Hij was wel erg groot en behaard. Een beetje eng. Maar hij was echt heel aardig. Hij vertelde ons over zijn huis op het platteland. Hij vertelde ons over zijn bijen en bloemen. Hij was amateurbijenhouder en oorlogsfotograaf. Als je les had dan mocht je gewoon over de kantlijn schrijven. Want grenzen bestonden er niet voor bijen en oorlogsfotografen, had hij gezegd. Aan het eind van de les liet hij ons vrolijke Franse chansons horen. Echt fijn, zo’n man die weet wat kinderen leuk vinden.

In de pauzes praatte hij met ons. Vooral met mij. Hij maakte tijd voor mij vrij. Hij zag mij staan. Op een dag vroeg hij mij of ik het leuk zou vinden om eens een weekendje te komen logeren op zijn woonboerderij in het buitengebied. Mijn hart lichtte op. Thuis vroeg ik het aan mijn ouders. Afwezig hadden ze ja geknikt. God dank. Ik was mijn ouders echt dankbaar. Ik voelde dat mijn leven een nieuwe kans kreeg.

Op een vrijdagmiddag nam ik de bus naar meester. Mijn meester stond al bij de bushalte op mij te wachten. Ik was zo blij dat ik op hem vertrouwen kon. Meester begroette mij hartelijk en ik mocht voorin in zijn crème-witte Jaguar stappen. Daar reden wij op weg naar mijn nieuwe leven en nieuwe hoop. Wat een eer dat meester mij verkozen had.

About the author

Marijn Louis Willems (1968) is geboren en getogen op steenworp afstand van Rotterdam. Vanaf zijn prille jeugd had hij te maken met emotionele verwaarlozing. Rond zijn dertiende jaar werd hij als leerling seksueel misbruikt door een leraar van zijn middelbare school in Rotterdam. Dit resulteerde in een verknipt leven vol overlevingskunst. Toen hij tien jaar geleden tongkanker kreeg, barsten de sluizen. Op zijn ziektebed wist hij dat hij die tong moest gaan gebruiken. Ondertussen genezen, deelt hij nu dit bijzondere verhaal met de wereld.

De royalty´s van dit boek gaan naar Terre des Hommes.
Reviews

2021-05-02 11:24:22 | By: J0hannes Treuren | Rating:
Soms lees je een boek dat je iedereen cadeau zou willen doen. Dit boek van Marijn Louis Willems is er zo een. Het geeft een bijzondere inkijk in de belevingswereld van een al vroeg getraumatiseerd geraakte jongen. Reden daarvoor is dat de schrijver in staat is het beschrijven van de feiten te combineren met het verwoorden van hoe hij emotioneel verscheurd werd. Dat geeft je als lezer de gelegenheid om je te kunnen verplaatsen in de hoofdpersoon. Wat me daarnaast ook zeer raakte in het boek is dat de hoofdpersoon niet voor de gemakkelijkste weg kiest, voor het verlichten van de pijn, maar dat hij de pijn kon accepteren en er betekenis aan kon geven: door de hel de weg terug vinden naar het leven!

2021-04-18 12:44:59 | By: Angele | Rating:
Grote waardering voor de wijze waarop Marijn L. Willems ons deelgenoot maakt van zijn verscheurde leven.
Een leven waarin we een diepe inkijk krijgen in zijn heftige zielendynamiek. We worden meegenomen in zijn levensdrama maar het is absoluut niet dramatisch sentimenteel of slachtofferachtig geschreven .
In heldere taal schetst hij zijn pijn, verlangen , onmacht en verscheurdheid.
Levend vanuit de 2 uiterste krachten van vernietiging en liefde wordt in Marijn de onoverwinnelijke kracht van de liefde , gesteund door helpers aan deze en gene zijde zichtbaar.
Van daaruit kan hij volledige verantwoording nemen voor het leven nu in al zijn facetten .
Lovenswaardig !

2020-07-21 12:50:58 | By: Marc | Rating:
Wat een eerlijk en aangrijpend verhaal. Het is bewonderenswaardig dat de auteur zelf de veerkracht gevonden heeft een goed leven op te bouwen, ondanks alles wat er gebeurd is. Daarin is hij zeker geholpen door zijn echtgenote, kinderen en hulpverleners, maar uiteindelijk heeft hij het toch zelf gedaan. Dank aan de auteur voor het publiceren van zijn levensverhaal; hij heeft er de vele andere slachtoffers van misbruik een grote dienst mee bewezen. Het boek is verder een volstrekte aanrader voor iedere therapeut in de gezondheidszorg.

2020-07-09 12:26:59 | By: Emily | Rating:
Een verhaal dat je niet meer loslaat.
Hartverscheurend.
Een titanenstrijd en zoektocht naar de zin van het bestaan.
Beschreven , zo indrukwekkend.
Prachtige schrijfstijl, zeer beeldend ook.
Een boek om nooit meer te vergeten!

2020-07-06 10:43:20 | By: Paul van Dijk | Rating:
Ik heb het boek in een ruk uitgelezen, en ben diep onder de indruk. Niet alleen van wat hij heeft meegemaakt, maar ook van zijn worsteling, en hoe hij erover schrijft: in grote, haast Bijbelse bewoordingen, het is alles van een episch gehalte. Prachtige gedichten, indrukwekkende beelden, een kolkend geheel. Wat een strijd!

2020-07-02 08:55:17 | By: Angélique | Rating:
Ik heb 'Omarm het leven' in 1 keer uitgelezen. Het is indrukwekkend en verdrietig en beangstigend hoe misbruik ook hier nog dagelijks aan de orde is maar vooral welke impact het op de rest van iemands leven maakt. Dit onderschatten we vaak of hebben we geen besef van.

2020-07-02 09:11:06 | By: Casper | Rating:
Ik vond het een fascinerende en pijnlijke leeservaring. De naïeviteit van een kind naast de normloze leraar en het machtsverschil en de naderende slechte afloop (waar je door de titel natuurlijk al pijnlijk van bewust bent) kruipen onder je huid. Ook de verrassende terugkeer naar de bewuste herinnering van het misbruik door het lezen van een boek, waarmee een lange periode van verdringing ten einde komt, is een moment dat je niet gauw gaat vergeten. Kortom aanrader voor iedereen met interesse voor hoe mensen in extreme omstandigheden op de been blijven en zin in het leven zoeken. In een ruk uitgelezen.

2020-06-26 09:48:52 | By: Sandra | Rating:
In één adem heb ik dit boek gelezen. Wat een eerlijk, oprecht, open en doorvoeld verhaal waarin ik me meegenomen voelde in de ervaring en de reis dit te boven te komen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Omarm het leven - De titanenstrijd van een als leerling seksueel misbruikte man

Author:

Marijn Louis Willems

Category:

Biographies

Number of pages:

152

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

26-06-2020

ISBN:

978-94-640-3337-3 / 9789464033373

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (8)