Hebben ze er wel Wifi? - Op rootsreis naar China met onze geadopteerde puberdochters

Inge Andersson

Category: Travel
  • (1)

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

          “Hebben ze er wel Wifi?” Dit is de eerste reactie van de in China geboren, maar in Nederland opgegroeide zusjes op het voorstel om een reis te maken naar hun geboorteland. Hua en Yanne hebben hiermee direct de toon gezet. Een rootsreis staat duidelijk niet bovenaan hun verlanglijstje. Toch zetten hun ouders, Michel en Inge, door. Het resulteert in vier uitzonderlijke weken naar de geboortegrond en daarmee het grotendeels onbekende verleden van hun dochters. Met zijn vieren bezoeken ze de beide kindertehuizen en gedurende de reis stuiten ze op een aantal onverwachte verrassingen. In alle openheid beschrijft Inge welke emoties dat oplevert terwijl ze tegelijkertijd ingaat op het vraagstuk dat haar als adoptiemoeder steeds vaker bezig houdt: was het goed wat we deden door onze dochters als baby uit hun geboorteland vandaan te halen? Hebben ze er wel Wifi? is een liefdevol verhaal over een reis die in meerdere opzichten verder gaat dan het retourtje China.

From the book

          “In China voelde ik me meer Nederlands dan dat ik me in Nederland voel.” Met deze opmerking typeerde Yanne laatst haar gevoel tijdens de reis naar China.
Het is Hua die de heleboel dan weer relativeert: “Hoe moet ik eigenlijk weten hoe het voelt om geadopteerd te zijn? Ik weet toch ook niet hoe het voelt om niet geadopteerd te zijn.” 

About the author

Inge Andersson is in 1970 geboren en woont met haar man Michel en twee geadopteerde dochters in het Noord-Hollandse Heiloo. Inge is lerares van beroep en daarnaast schrijft ze graag. In 2006 verscheen het boek Bloem van China, dochter in Nederland over de adoptie van hun oudste dochter Hua. Na de komst van tweede dochter Yanne schreef zij in 2009 de verhalenbundel Dochters van China, zusjes in Nederland.
De gezamenlijke rootsreis naar China was voor Inge de motivatie om opnieuw haar ervaringen als adoptiemoeder vast te leggen. Naast de herkenning die het voor veel (adoptie-)ouders van pubers oplevert, zullen ook andere lezers meegesleept worden door dit verhaal. Bovenal hoopt Inge met dit boekje Hua en Yanne een waardevol document mee te geven; voor nu en anders voor later...

Reviews

2020-07-28 09:52:52 | By: Els | Rating:
Een heel mooi boek. Je krijgt een eerlijk kijkje achter de schermen. Inge schrijft heel boeiend hoe de rest was. Erg fijn om te lezen!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hebben ze er wel Wifi? - Op rootsreis naar China met onze geadopteerde puberdochters

Author:

Inge Andersson

Category:

Travel

Number of pages:

96

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

16-07-2020

ISBN:

978-94-640-3400-4 / 9789464034004

Price:

€ 16,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)