Drina - Een Historische Roman

Cornelis Van Zweeden

Category: Novels

€ 21,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Drina’ is een meeslepend verhaal over verleiding en verraad. Geïnspireerd door ware gebeurtenissen, ontspinnen zich meerdere romances tegen een achtergrond van onderdrukking in communistisch Europa.
Drina, een zigeunerin, voert politieke tegenstanders af naar een eiland in de Middellandse Zee. Jarenlang trekt de spionne een spoor van misère door Zuidoost-Europa.
Carlo komt ter wereld op de dag dat zijn vader verdwijnt. Als hij later een speurtocht begint naar zijn verdwenen vader, loopt hij in de val. Hij raakt verliefd op Drina, maar een onthulling over haar liefdesleven maakt hem razend.
Bij de jacht op zijn vader ontmoet Carlo twee andere vaderloze kinderen. Gezamenlijk ontrafelen ze het wrede geheim van het gevangeneneiland Goli Otok.
Deze historische roman voert de lezer naar Joegoslavië, Griekenland, de Provence en Engeland.

From the book

Drina begon koortsachtig te dansen. Jasmina, gehypnotiseerd, keek toe hoe ze sneller en sneller bewoog. Ze zag er niet langer gedistingeerd uit. Ze was erotisch, met een bloes die nauwelijks nog haar schouders en borsten bedekte.

De heupbewegingen werden krachtiger, haar pirouetten gedurfder. Ieder deel van haar lichaam deed mee. Haar haar vloog wild om haar heen, haar schouders schudden verleidelijk, haar hielen teisterden de houten vloer. Toch was haar manier van dansen niet onelegant of vulgair, alleen wild. Ze danste alsof er nooit meer een andere dans zou komen.

Jasmina had moeite haar te volgen. Ze had van nature een vrijere manier van dansen, vloeiend maar ingetogen. Maar, opgezweept door de muziek, legde ook zij haar masker van zelfbeheersing af. Er waren sprongen en wendingen, uitgevoerd met grote precisie. Ze lachte en zag dat Drina’s hart teruglachte.

Samen dansten ze weg van een verleden dat hen spleet naar een toekomst die hen verbond.

De zigeunermuzikanten, acht, kwamen dichterbij en vormden een kring om hen. Drina voelde haar hart op hol slaan. Ze bleef dansen maar wist niet meer of ze bewoog op het ritme van de trommel of dat van haar eigen hart. Ze voelde dat een koude blik elk van haar bewegingen volgde. Die blik kwam van achteren, van iemand die op de loer lag in het rokerige halfduister net buiten de dansvloer. Ze wist dat hij er was voordat ze hem zag.

Ze begon nog een moedige pirouette maar stopte halverwege. Haar blik ontmoette zijn roversogen gedurende enkele onwerkelijke seconden. Toen besprong ze hem als een tijger. Ze ramde haar vuist in zijn gezicht met al haar kracht en stompte hem achterover. Hij viel met zijn hoofd op de grond. Voordat hij overeind kon krabbelen, vloog ze hem opnieuw aan. Met katachtige lenigheid landde ze blazend op zijn buik, beukte op zijn gezicht, begroef haar nagels in zijn vlees. Er was overal bloed.

De band speelde verder, alsof er niets was gebeurd. Alleen het drummen was gestopt.

Drina voelde handen die haar van hem aftrokken. “Ik denk dat we moeten rennen,” schreeuwde Jasmina.

About the author

Cornelis (Cees) van Zweeden is een schrijver van historische fictie wiens eerste roman, ‘Drina’, in 2020 werd gepubliceerd.
Hij begon zijn journalistieke loopbaan in Rotterdam en werd op 37-jarige leeftijd buitenlandcorrespondent. Als journalist werkte hij in dertig landen, waar hij getuige was van historische gebeurtenissen. Hij stond op de puinhopen van een verscheurd Libanon, versloeg de Algerijnse burgeroorlog en stond schouder-aan-schouder met de betogers die de Tunesische dictator Ben Ali ten val brachten.
Aan zijn reizen hield hij een passie voor historie over, maar ook het besef dat achter grote gebeurtenissen kleine verhalen over gewone mensen schuilen, mensen die zich verheffen tot helden of verlagen tot schurken. Vaak vertellen zulke verhalen meer dan duizend geschiedenisboeken. Zo’n verhaal is dat van Drina.
Na zijn correspondentschap werkte hij als mediajurist voor internationale organisaties in Kosovo, Oekraïne, Bosnië, Albanië, Marokko en Servië.
Cornelis woont met zijn vrouw Kitty in de Provence en Dalmatië, waar hij aan zijn tweede historische roman werkt.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Drina - Een Historische Roman

Author:

Cornelis Van Zweeden

Category:

Novels

Number of pages:

230

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

31-07-2020

ISBN:

978-94-640-3448-6 / 9789464034486

Price:

€ 21,50

Language

Dutch