Zin in een zinloos leven

Gerard van Wees

Category: Biographies

€ 23,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat doe je als je het leven zinloos vindt? Apathisch wegkwijnen tot Magere Hein je komt bevrijden? Coronapatiënten schoonlikken? Een psychiater aan een groter zeiljacht helpen? Strijden vóór de opwarming van de aarde? Allemaal prima ideeën. Maar je kan ook proberen om er een beetje zin in te krijgen: geniet van matige films, ga naar voorstellingen van lieden die het ambacht van cabaretier onderschatten, bezoek oorverdovende concerten, eet jezelf tonnetjerond en geef met twee linkerhanden je huis een make-over. Laat je afleiden. Dan vergeet je de zinloosheid van het bestaan. Voor eventjes althans.

From the book

Mijn eerste associatie bij deze plak hout is ‘naambordje’, dus ik denk dat het daar ook voor door moet gaan. Maar wel een blanco naambord. Dat is raar om op te hangen. Maar hoe krijg ik mijn naam er op? Zelf ga ik dat niet schilderen, niet branden, niet gutsen, niet laseren, niet kalligraferen, niet etsen en niet zeefdrukken, want ik wil namelijk een mooi bordje. Ik ga dus op zoek naar een ambachtelijke naambordenschrijver. Mijn eerste poging mist doel: naambordjes maken ze wel, maar aan zelf meegebrachte rommel wagen ze zich niet. Gelukkig kennen ze wel iemand, die dat wel doet: schoenmakerij Arjen. Ik rij naar Arjen, parkeer, betaal twee euro en loop het winkelcentrumpje in: alle winkels zijn open, behalve Arjen. Een paar dagen later waag ik een nieuwe poging à twee euro. Arjen is open. Dat wil zeggen, Arjen de winkel is open, maar Arjen de man is behoorlijk gesloten. Zolang ik braaf bij de balie wacht, geeft Arjen geen kik en blijft stug doen wat hij aan het doen is. Arjen geeft een geheel nieuwe invulling aan het spreekwoord ‘Schoenmaker blijf bij je leest’ en helaas is ‘leest’ geen oud-Nederlands voor balie. Pas als ik meerdere malen heb aangegeven iets te willen vragen, komt Arjen met immense tegenzin naar de balie geslenterd. Halverwege mijn vraag kijkt Arjen misprijzend naar mijn naambordje in wording. Ik moet vooral niet denken dat hij daar wat mee kan. Sowieso eerst lakken en dan pas beschrijven. Maar ook als ik de boomschijf wel gelakt zou hebben, hoef ik hem er niet mee lastig te vallen. Arjen zou wel een cursus (klant)vriendelijkheid kunnen gebruiken, maar ik heb het sterke vermoeden dat Arjen daar niet voor te porren is.

About the author

Gerard van Wees is de Don Quichot van het Nederlandse schrijversgilde. Ondanks een stilzwijgende maar desondanks vrijwel unanieme boycot van zijn oeuvre, blijft hij schrijven tot het bittere einde. Een bitter einde van een bitter leven, want zijn (intussen negen) boektitels stralen met woorden als ‘zinloos’ en ‘nutteloos’ bepaald geen levensvreugde uit. Omdat mensen hem daarop aan begonnen te spreken, doet hij in dit boek een poging om zichzelf van zijn zonnigste kant te laten zien.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zin in een zinloos leven

Author:

Gerard van Wees

Category:

Biographies

Number of pages:

316

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

24-07-2020

ISBN:

978-94-640-3429-5 / 9789464034295

Price:

€ 23,50

Language

Dutch