Vergezichten

Norma Scott Muller Howe

Category: Biographies
  • (2)

€ 23,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit is het wonderlijke levensverhaal van Norma. Zij groeide op tijdens de grote depressiejaren, vlak voor de Tweede Wereldoorlog in Australië. Gedwongen verhuizingen, eenzaamheid en grote armoede hebben een enorme invloed gehad op haar verdere leven. Ook is dit het onvoorstelbare verhaal van Dick Muller, die in 1937 op dertienjarige leeftijd vanuit Vlissingen met zijn ouders en zus verhuisde naar Soerabaja. Dick heeft de oorlogsjaren als gevangene in Jappenkampen op Java ternauwernood overleefd, en reisde kort na de bevrijding naar Melbourne.
Hun bijzondere ontmoeting resulteerde uiteindelijk in een huwelijk, vijf kinderen en een immigratie naar Nederland. Een boeiend en beeldend verhaal, waarin geloof, hoop en liefde een grote rol spelen.

From the book

Kerstmis was nogal karig dat jaar. Ik kan me er niet veel van herinneren, behalve dat mijn broertje Bill veel van ons speelgoed weggaf aan voorbijlopende kinderen, inclusief mijn lievelingsteddybeer. Volgens hem hadden zij niets met Kerst gekregen!
Al vroeg in het nieuwe jaar sloeg het noodlot toe. Op een zomerse dag nam Mum, Bill en mij mee naar het strand. Toen we thuiskwamen troffen we een zo goed als leeg huis aan; alles, met uitzondering van wat hoogstnodige bruikbare spullen, was weg. Op die leeftijd, ik was nog geen negen, had ik geen besef wat er gebeurd was. Pas jaren later, toen zich eenzelfde situatie voordeed, begreep ik dat Dad failliet was gegaan en dat ons huis en bezittingen geveild waren. Hij had zich verrekend. Hij had een groot huis gekocht om te renoveren, voordat hij zijn vorige gerenoveerde huis had verkocht. Hierdoor was er een enorme schuld ontstaan. Zodoende had hij geen geld meer om zijn werk te voltooien en zat hij met twee onverkoopbare huizen in zijn maag. Dit, in een tijd van recessie, gecombineerd met zijn gebrek aan zakelijke inzichten en zijn gokgewoontes, werd zijn ondergang. Natuurlijk werd er ons niets hiervan verteld. Wij kregen wat te eten, werden in bed gestopt op matrassen op de grond en moesten gaan slapen, we waren doodop.
Binnen enkele dagen had mijn vader de schamele spullen die overgebleven waren in zijn truck, die hij blijkbaar wel had weten te redden, geladen en was vertrokken op zoek naar werk.
Mum pakte onze kleding en beddengoed in een paar armoedige koffers en nam ons mee naar een gemeubileerde kamer waar wij met z’n drieën introkken; het eerste en beste van een hele reeks tijdelijke verblijven, waar we in het komende jaar zouden wonen. We moesten in die tijd van een absoluut minimum zien rond te komen.

About the author

Norma Scott Muller Howe werd geboren op 4 februari 1928 in Mildura, Australië. Met creativiteit en doorzettingsvermogen is het haar gelukt de herinneringen uit haar jeugd en verdere leven te vertellen in het boek ‘Far Horizons’, in 2007 uitgegeven in het Engels. Norma is een bijzondere vrouw die, nu 92 jaar oud, besloten heeft deze autobiografie te vertalen in het Nederlands. In de eerste plaats wil zij dit verhaal doorgeven aan haar, grotendeels in Nederland opgegroeide kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Dit boek zal echter ook vele anderen weten te boeien. Een zeer bewogen levensgeschiedenis, die je meeneemt in de wereld van toen. Tevens vertoont het veel overeenkomsten met zaken die vandaag de dag ook weer actueel zijn zoals discriminatie, een epidemie, onzekerheid en een dreigende crisis.

Reviews

2020-09-02 07:06:27 | By: Leny
Het boek is erg goed geschreven . Hetbrengt je in het leven van Norma en trekt je mee in haar belevenissen waardoor je het boek graag in een adem uit wil lezen . Een makjelijk te lezen boek wat erg fijn is

2020-08-21 13:21:38 | By: Duke Ham | Rating:
Jaren geleden heb ik de Engelse versie al gelezen en ik vond het een indrukwekkend verhaal.
Niet in de laatste plaats omdat ik Norma persoonlijk ken. Maar ook andere lezers die haar niet kennen, zullen van begin tot het einde geboeid worden door dit boek, het is niet zomaar een biografie, het is echt een avontuur! Het is ongelooflijk knap hoe Norma zich nog alle details uit een ver verleden weet te herinneren.
Ondanks dat ik het al gelezen, heb ik zojuist ook de Nederlandse vertaling besteld.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vergezichten

Author:

Norma Scott Muller Howe

Category:

Biographies

Number of pages:

298

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

21-08-2020

ISBN:

978-94-640-3475-2 / 9789464034752

Price:

€ 23,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)