De memoires van Jodocus Wielewaal

André van den Bogaert

Category: Novels

€ 16,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jodocus is een jongeman van 22 jaar en geboren en wonende in ‘s Hertogenbosch. Hij is actief op zoek naar werk maar erg onzeker over zichzelf. De combinatie “alles aanpakken wat je kan” en zijn onzekerheid zorgen er voor dat er regelmatig hilarische situaties ontstaan, op zijn werk maar ook daarbuiten. Zijn onhandigheid en soms onwetendheid maken hem tot iemand die snel de weg naar het hart van anderen weet te vinden. Jodocus ontdekt zijn talent voor boekhouden en vindt na verloop van tijd vast werk. Jodocus krijgt geleidelijk aan zijn leven op de rit. De positieve ondersteuning van zijn vriendin Sjaantje draagt daar aan bij. Vanaf dat moment wordt alles anders in zijn leven maar de hilarische momenten blijven zich voordoen.

From the book

Sjaantje liet mij zien wat ze allemaal op haar kamer had verzameld. Verschillende spulletjes, zoals servies, handdoeken, theedoeken en nog veel meer.
“Des allemaol vur munnen uitzet.”
Ik was verbaasd dit allemaal te zien.
“Dat is best veel allemaal. Ik heb ook nog wel enkele dingen die bruikbaar zijn als we gaan trouwen. Ik heb gereedschap om te klussen.”
“Des wel hendig. Bende ok hendig?”
“Nee, nog niet maar ik werk eraan.”
“Ok al? Ge werkt aan gezelligheid en dus ok an hendigheid met klussen.”
“Jazeker, ik doe flink m’n best. Voor mijn moeder doe ik al de klussen. Mijn vader is al lang niet meer bij ons, dus moet ik het doen.”
“Wè vervelend vur jullie.”
“Ja, dat is wel zo. Maar ik had toch niets met m’n vader. Die zat alleen maar het liefst in de kroeg.”
“En gij nie?”
“Nee, ik heb er een gruwelijke hekel aan. Ik heb gezien wat drank kapot kan maken.”
“Gelukkig drinkte gij nie, Jodocus, nee toch?”
“Nee hoor, maak je maar geen zorgen.”
Ik merkte dat we dieper met elkaar in gesprek gingen en dat was heel gezellig en prettig.
Ik kon Sjaantje zo meer over mezelf vertellen, wat meestal niet gebeurde met anderen. Meestal kreeg ik alleen maar commentaar, omdat ik een beetje onhandig ben. Maar Sjaantje gaf mij vertrouwen in mezelf, dat er misschien meer in mij zat dan ik zelf durfde te denken. Sjaantje moet mijn bezorgdheid hebben gezien. Ze zei tegen mij: “Mak oe gin zurrege, Jodocus, want ik hou van jou.”
Wat een lieverd ben je, dacht ik bij mezelf. Ik kreeg tranen in mijn ogen.
“Ik heb vertrouwe in oe, Jodocus, omdè ge zo oew best doet en omdè ge zo eerlijk bent. Ik weet precies wè‘k aon oe heb. Ik kan me nie vurstelle det het nie goed zou komme. En ok al gaon er dinge fout, ge moet mar denke dè alles wè ge meemakt, jou leert om met dinge om te gaon.”
Ik dacht: wat een wijze, lieve vrouw. Ik moet écht zuinig zijn op haar.

About the author

André van den Bogaert is geboren te ‘s Hertogenbosch op 23 juli 1949. Zijn liefde voor het schrijven van verhalen is nog recent en wordt voorafgegaan door het schrijven van liedjes, cursussen, projecten en gedichten. Tegenwoordig, na zijn pensionering schrijft hij vooral gedichten en verhalen. De memoires van Jodocus Wielewaal is zijn eerste verhaal waar één personage, Jodocus Wielewaal, centraal staat. André schrijft graag over alle facetten van het leven, ups and downs, emoties en een vleugje humor. Het verhaal van Jodocus Wielewaal heeft al deze facetten in zich.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De memoires van Jodocus Wielewaal

Author:

André van den Bogaert

Category:

Novels

Number of pages:

84

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

09-10-2020

ISBN:

978-94-640-3621-3 / 9789464036213

Price:

€ 16,99

Language

Dutch