Stop voedselverspilling - Lekker eten en niets verspillen, zo makkelijk

Suzanne Van Well

Category: Cookbooks

€ 17,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nog een boekje over eten? Ja maar ook en vooral een boekje vol bedenkingen over onze omgang met voedsel. Een boekje ook met concrete tips en recepten om te ontdekken dat respectvol omgaan met voedsel echt niet moeilijk hoeft te zijn, maar gewoon een kwestie is van doen. Een boekje vol ideeën en leuke verhalen.

From the book

A family that eats together, lives together.

Zuinige huismoeders hadden een grote kennis van recepten om restjes lekker op te dienen.
Maar tijden veranderen en traditionele rolpatronen ook. Van de vrouw als “moeder aan de haard” die haar trots en zelfrespect haalde uit het goed beheren van het huishouden is zij nu de vaak overwerkte multitasker geworden die tracht een evenwicht te houden tussen een professionele carrière en huishoudelijke taken. Ook is de traditionele taakverdeling niet meer evident, en zoeken mannen en vaders ook naar een evenwicht tussen buitenhuische taken en aandacht en aanwezigheid voor kinderen en familie.
Terug naar oude gewoonten hoeft echt niet. Wij zijn niet meer afhankelijk van voedsel tekorten, slechte seizoenen en mislukte oogst die onze voorouders zo vindingrijk maakten. Wij leven in een geglobaliseerde economie en hebben zoveel nieuwe comfort elementen die ons het leven makkelijker maken.
Maar in een cultuur van klaargemaakte schotels, blikjes en potjes honden en katten voedsel en met proteïne mengsels en droge voeding gekweekte varkens en koeien is de hele logica wat vergeten.

About the author

Suzanne Van Well is moeder van 3 dochters en Oma van 10 kleinkinderen. Na een goed gevuld leven met 2 boeiende beroepen (Film Costumière + Communicatie docente en coach) is zij nog steeds een actieve senior. Bewuste erfgename van de tradities van een typische Bourgondische Vlaamse familie is het voor haar een betrachting om te feesten en genieten met respect voor natuur en landbouw. Maar ook de ervaringen opgedaan tijdens reizen en werken met collegas met andere culturen heeft haar inzicht op goed eten en goed leven veruimd.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Stop voedselverspilling - Lekker eten en niets verspillen, zo makkelijk

Author:

Suzanne Van Well

Category:

Cookbooks

Number of pages:

100

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

13-11-2020

ISBN:

978-94-640-3733-3 / 9789464037333

Price:

€ 17,99

Language

Dutch