#THUIS Dagboek in Coronatijd

Michos Koolen

Category: Picture books
  • (1)

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

16 maart 2020: ‘Ik heb vanavond geen gemakkelijke boodschap voor u!’ aldus minister-president Rutte, tijdens de eerste persconferentie in de coronaperiode. En toen werd het even héél stil in Nederland...
‘Hoe overleef ik...én het coronavirus...én mijn kids...én mezelf?’ Zo beginnen elke dag de verhaaltjes van Michos Koolen in haar boek #BLIJFTHUIS - Dagboek in coronatijd. In dit boek (her)beleef je allerlei bizarre, ontroerende en vrolijke momenten van een gezin met drie kinderen in quarantainetijd. De (h)eerlijke, herkenbare verhalen met vaak een serieuze ondertoon - maar met ook af en toe een flinke dosis zelfspot - worden versterkt met ruwe, ongecensureerde foto’s gemaakt in de directe leefomgeving van de maakster. Deze combinatie maakt dit fotodagboek tot een uniek boekwerk. Een prachtig document voor nu en later.

From the book

Belachelijk?! Weet je wat belachelijk is! Dat ik door dit besluit ineens geacht wordt om in een paar uur tijd te transformeren in een collega-op-afstand-oppas-juf-moeder-kok-sportleraar-zangcoach-planner-hamster-huiswerkbegeleidster-opvoeder en daarnaast het liefst ook nog een soort van ‘rustbewaarster!’ Nou lieve kinderen, deze totaal niet capabele inval juf had het vandaag even helemaal gehad met al die lieve kindertjes en al die planningen en mailtjes en tig koptelefoons door het hele huis en al dat opvoedkundig taalgebruik. Deze juf gaat direct een borrel pakken! En natuurlijk weet ik ook wel dat dit niet de oplossing is en dat het pas dag twee is. Maar daar heeft deze totale NEPJUF vandaag dus mooi even lak aan!

About the author

Michos Koolen is 44 jaar en geboren en getogen in Kaatsheuvel. Ze is gelukkig ‘geregistreerd’ met manlief en de trotse mama van drie heerlijke, grappige kinderen, Guusje (13), Job (10) en Bink (3). Doordeweeks werkt ze fulltime als teammanager, waarbij ze vooral het coachen van mensen als een dankbare uitdaging ziet. ‘Doen wat jíj leuk vindt en waar jíj goed in bent en uitbesteden wat je vreselijk vindt, dan ga je pas echt stralen!’ daar gelooft ze in. Vanuit deze gedachte is ze ook haar eigen interesse voor fotografie verder gaan ontdekken. In juli 2020 studeerde ze af als vakfotograaf aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Naast haar passie voor fotografie schrijft ze regelmatig verhaaltjes op social media, waarin ze op een eerlijke en ontroerende manier, maar met een flinke dosis humor en zelfspot, een inkijkje geeft in haar hectische leven. De combinatie van schrijven en fotografie maakt voor haar het plaatje compleet. Het uitbrengen van een boek is een droom die uitkomt.

Reviews

2020-12-12 17:28:53 | By: Ingrid | Rating:
Woorden die in me opkomen als ik met een glimlach op mijn gezicht de laatste pagina omsla van het boek #THUIS Dagboek in Coronatijd: 'oprecht' 'humoristisch' 'menselijk' 'worsteling' 'je-best-doen' 'vallenenopstaan'. En dat geldt ook voor de prachtige foto's, uit het leven gegrepen. Heel leuk om te krijgen en te geven met Kerst!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

#THUIS Dagboek in Coronatijd

Author:

Michos Koolen

Category:

Picture books

Number of pages:

100

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

25-09-2020

ISBN:

978-94-640-3633-6 / 9789464036336

Price:

€ 18,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)