Berlijnse nachten

Gilbert Keyzer

Category: Novels

€ 23,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het boek dat je nu in je handen houdt, is een epische roman, die zich afspeelt in het Zuidwest-Afrika en het Duitse keizerrijk, tussen 1904 en 1919. Wilfred, een Duits officier, krijgt in Zuidwest-Afrika een verhouding met Sa, een Afrikaanse. Na de slag bij Waterberg reizen zij naar Duitsland. Al snel begint Sa naar haar geboorteland te verlangen. Ondertussen dreigt oorlog in Europa. In Wenen brengt Adolf Hitler luierend en dromend zijn dagen door. Nadat zijn moeder overlijdt, raakt hij aan lager wal. Tijdens de eerste dagen van de oorlog ontmoeten Wilfred en Adolf elkaar aan het westelijk front. Het verhaal is opgebouwd door, vanuit historische kaders, de belevenissen van de hoofdpersonen te beschrijven. Gilbert Keyzer debuteerde in 2015 met de roman Albert en de doden. Berlijnse nachten is zijn veertiende roman.

From the book

Sa tilde de teil op de houtkachel en liep met een emmer tussen de waterpomp op het exercitieterrein en de teil heen en weer, totdat de teil voor driekwart gevuld was.
Wilfred kwam overeind, rekte zich duchtig uit en verliet het bed. Sa leidde hem tot naast de houtkachel en trachtte hem van zijn onderkleding te ontdoen. Hij weerde haar zachtjes af en gaf haar het bevel zich te ontkleden.
Met grote ogen van verbazing keek zij hem aan. Zij keek naar de half openstaande deur, waarlangs zonlicht een deel van vloer en interieur bestreek, alsof ze overwoog om te vluchten. Wilfred tilde de teil van de kachel, sloot de deur en nam zeep en doek van tafel.
‘Wees niet bang voor me. Ik doe je geen kwaad.’
Aarzelend trok zij bovenlijfje, rok en lendendoek uit, waarbij zij naar de plankenvloer bleef kijken en stapte de teil in.
Wilfred ging op zijn hurken zitten en begon haar te wassen. Eerst haar voeten, die zij ophief. Daarna haar benen. Haar kruis sloeg hij over. Haar buik met uitpuilende navel, haar borstjes, haar dunne armen, alles waste hij traag, alsof hij een ritueel ten uitvoering bracht.
Haar buik stond enigszins bol, zodat hij zich afvroeg of zij zwanger was.
Zij nam hem zeep en doek uit handen, spoelde het doekje om in het hete water en reinigde zich tussen haar benen.
Op zijn bevel draaide zij zich om.
Zonlicht, dat door een vuil venstertje straalde, speelde met de damp, die van haar lichaam kwam.
Zij is zo mooi, dacht Wilfred, terwijl hij haar rug en billen waste en afspoelde.
Haar achterste is een meesterwerk van de natuur. Maar zij is geen Venus van Milo. Zij is nooit voldoende uitgegroeid.
Voor hij het wist, had hij twee zoenen op haar billen gedrukt. Sa rilde geschrokken.
‘Hoe oud ben je, Sa?’
‘Weet ik niet precies. Meer dan tweemaal tien.’
Sa hield de armen voor haar borstjes gevouwen.
Nadat hij klaar was, zeepte zij haar hoofd in.

About the author

Gilbert Keyzer heeft gewerkt in de zorg en als controller. Hij is columnist geweest en publiceerde romans, novelles, korte verhalen en gedichten. Veel van zijn verhalen zijn autobiografisch van aard. Vooral zijn belevenissen als kind in België en als verpleegkundige zijn in zijn boeken terug te vinden. Veel verhalen zijn absurdistisch en magisch realistisch van karakter. Gilbert Keyzer woont en werkt in Almere.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Berlijnse nachten

Author:

Gilbert Keyzer

Category:

Novels

Number of pages:

376

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

16-10-2020

ISBN:

978-94-640-3700-5 / 9789464037005

Price:

€ 23,99

Language

Dutch