Losse eindjes - Adoptie, homoseksualiteit, fietsreizen, liefde, humor en verdriet

Elly Petri

Category: Biographies
  • (3)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hechtingsproblematiek, verlatingsangst, identiteit. Thema’s die volop aanwezig zijn in het leven van de schrijfster nadat ze te horen heeft gekregen dat haar ouders niet haar biologische ouders zijn. Hoe is het om dat pas te horen als puber van vijftien? Wie ben je dan wel? Waar liggen je roots? Welke antwoorden vond zij toen ze, samen met haar lief, een jaar lang bijna 12.000 kilometer dwars door Azië fietste? De lezer reist achterop de bagagedrager mee op zoek naar antwoorden. Ontroerende ontmoetingen en ingrijpende gebeurtenissen worden levendig en met humor beschreven. Een indrukwekkend levensverhaal en een prachtig reisverhaal waarin losse eindjes samensmelten tot een gesloten cirkel.

From the book

Drie losse eindjes:

(...)

"Daar lag ik dan. In een wiegje tussen minstens vijftien andere baby's; allemaal wachtend op nieuwe papa's en mama's. Ik was een foeilelijke baby: mager, wit en onder de pukkels. Ik had groene snottebellen en was continu verkouden. Dat maakte de kans dat ik eruit gepikt zou worden door pleegouders wel een stuk kleiner. Maar ik had het mis."

(...)

"Ik weet dat we een klim van elf procent gaan krijgen en het is warm. Zeker 35 graden.
We rusten even in de schaduw van een mager boompje om wat te drinken. Het water in onze bidons is zo warm als theewater en het zweet gutst van ons lijf.
Ik hoor een pruttelkarretje aankomen, een soort kleine trekker met een laadbak. "

(...)

"Ik zag het al helemaal voor me: we trouwen in het kerkje van het Alhambra en brengen onze huwelijksnacht door in de romantische parador. Dus ging ik op de knieën en vroeg dé vraag der vragen: ‘Lieve, lieve Marijke. Ik hou zo ontzettend veel van je! Wil je alsjeblieft met me trouwen?’
‘Oh, wat lief,’ reageerde ze, duidelijk overvallen door mijn vraag. Ik keek haar hoopvol aan.
‘Nee, lieverd, dat wil ik niet.'"

About the author

Elly Petri (1958) woont met haar vrouw Marijke in Arnhem. Na ruim twintig jaar in de gezondheidszorg en twintig jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, werd het tijd om zelf de regie over het leven te gaan voeren en gingen ze beiden vervroegd met pensioen om de wereld verder te gaan ontdekken en om te genieten van het leven. Elly is geadopteerd en heeft zelf geen kinderen. Ze wil echter niet dat haar levensverhaal verloren gaat. Om een flinke voetafdruk op de wereld achter te laten schreef ze “Losse eindjes”. Een prachtig levensverhaal waarin zij zich bijzonder kwetsbaar heeft opgesteld. Maar ook een reisverhaal met humor en prachtige ontmoetingen. Een boek dat het verdient om gelezen te worden. Een verhaal dat het verdient om doorverteld te worden.

Reviews

2021-01-27 14:21:58 | By: Mariëlle | Rating:
Prachtig meeslepend boek.
Heel indrukwekkend, je blijft lezen. Mooi geschreven!

2021-01-21 10:56:29 | By: Dian | Rating:
Een leven, een verhaal waar liefde, doorzetten en vertrouwen samenkomen ondanks de omstandigheden en er zijn voor elkaar de boventoon voert.
Mooi dat het verhaal/ het leven beschreven wordt met een humor en luchtigheid. Ondanks de ellende en diepe dalen kon ik erom lachen zoals de beleving van de auteur uit de doeken werd gedaan. Met tranen in mijn ogen hard lachen.
Pijnlijk besef wat adoptie kan doen.
Een absolute aanrader!!

2020-12-05 12:35:07 | By: Ilse | Rating:
In één adem het boek gelezen. Een ontroerend, inspirerend en hoopvol boek.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Losse eindjes - Adoptie, homoseksualiteit, fietsreizen, liefde, humor en verdriet

Author:

Elly Petri

Category:

Biographies

Number of pages:

180

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

20-11-2020

ISBN:

978-94-640-3758-6 / 9789464037586

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)