Verdichten - Verkorte Levensverhalen

Petra Van der Lubbe

Category: Poems
  • (1)

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Petra van der Lubbe is moeder van drie prachtige meiden, psycholoog en directeur van een kleine stichting voor beschermd wonen. Ze schrijft en dicht al vanaf haar jonge jaren met veel plezier van zich af. Na de diagnose slokdarmkanker eind 2019 besloot ze in de zomer erna een aantal gedichten te bundelen om uit te geven en met de wereld te gaan delen. Het zijn kleine intieme alledaagse observaties en mini-verhaaltjes van liefde, verdriet, geluk en pijn. De gedichten voelen als kleine kijkdoosjes waar bijzondere, emotionele maar bovenal prachtige scenes worden afgebeeld. Verdichten is een fraaie bundel om eventjes ontspannen te ontsnappen aan de realiteit.

From the book

ik fluister, liefste ga nu voort
het is de hoogste tijd
dat ik zeg zonder spijt dat jij
de dromen hebt vermoord

dan wend ik weer mijn hoofd
en nog is er de pijn
die behoedzaam door mijn zijn en
zijn genieten wordt gedoofd

About the author

Petra van der Lubbe (1966) woont met haar jongste dochter in Kampen. De oudste twee dochters wonen op zichzelf en zijn studerend. Nadat ze haar eerste schrijfsel (een proefschrift in 1995) publiceerde is ze altijd blijven schrijven, zowel professioneel informatief als recreatief. Ze schrijft recreatief het liefst gedichten en korte verhalen. Voor haar is het dichten ruimte geven aan een moment dat zich opdringt. Het overbrengen in woord van verbazing, ontroering, verdriet of liefde. Na haar diagnose in 2019 besloot ze haar gedichten toe te vertrouwen aan de wereld, die ze met open armen en mooie woorden ontving. Het leven verdichten!

Reviews

2020-11-06 12:39:49 | By: Caroline | Rating:
Mooie gedichten, ontroerend. En herkenbare onderwerpen. Zoals eerste alinea van een gedicht: Soms wil ik wakker worden in mijn oude zelf, die veel jonger en blij was, en nog ongeschonden. Mooi. Aanrader.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Verdichten - Verkorte Levensverhalen

Author:

Petra Van der Lubbe

Category:

Poems

Number of pages:

56

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-10-2020

ISBN:

978-94-640-3747-0 / 9789464037470

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)