Karel de Voorbeeldige - Welzijn en blijven!

Frederik de Keyzer

Category: Novels
  • (1)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op de achterkant van het boek is te lezen:

Waarom zie ik hier geen volwaardige achterflaptekst zoals gebruikelijk?
Waarom is dat boekverkoopbevorderend middel in dit geval achterwege gebleven?
Is het auteursego misschien in de ‘slaapstand’ gezet?
Druk naar keuze op één van de twee denkbeeldige maar voor uw gemak toch maar even gevisualiseerde ‘buttons’ hierboven, zodat bij de juiste keuze snel duidelijk kan worden of u uw tijd en geld al dan niet zou moeten investeren in dit mysterieus boekwerk!

From the book

Ik, Karel, ben hier de hoofdpersoon!

Zo heeft de schrijver mij althans - om nog niet door mijzelf geheel doorgronde redenen - willen neerzetten.

Ik heb wel een licht vermoeden waarom, maar het blijft gissen, ik neem ook aan dat er bewust voor gekozen is om de openbaarmaking van uitspraken daarover en de publicatie ervan niet te snel achter elkaar prijs te geven, ze het ook verdienen om gedoseerd onthuld te worden ter ondersteuning van het in stand houden van uw nieuwsgierigheid, beste lezer!

De auteur lijkt bewust te appelleren aan dat gierig zijn naar nieuws, denk ik. Hij wil kennelijk uw onzekerheid op die manier net lang genoeg laten duren om u niet té veel in verwarring te brengen.

De ontspanning van het lezen dient in de eerste plaats gewaarborgd te worden, zodat het eventuele speels geïntegreerde lezersleedvermaak én het beoogde van veel groter gewicht zijnde leesvermaak niet onnodig met elkaar in botsing behoeven te komen.

Op die manier wordt er in ieder geval spelenderwijs voor gezorgd dat de balans tussen spanning en ontspanning op een aanvaardbaar niveau blijft.

Dat is hoe ik zo het een en ander inschat, maar écht weten doe ik het niet... ik weet het écht niet!

Het is niet het enige dat u en ik nog niet weten, neem alleen al het feit waarom ik zo nodig ‘Karel de Voorbeeldige’ zou moeten worden genoemd, dat kan vast niets anders zijn dan een fictief ‘iets’, dat eenvoudigweg moeilijk te definiëren valt.

Zoals ik het zie, mijn zelfkennis is - in alle bescheidenheid gezegd - wel van dien aard en omvang dat het mij als niet helemaal, sterker nog, als helemaal niet realistisch overkomt waarom de schrijver van dit boek mij zo - ook nog eens op z’n middeleeuws - die naam heeft toebedacht!

Mijn goede vrienden Roy en Max denken daar in mijn voordeel wat ánders over, maar ook zij slaan natuurlijk - gelukkig sporadisch - de plank weleens mis!

In ieder geval zullen deze twee ‘soulmates’ u naar beste weten en vermogen proberen te informeren.

Laten we dan eerst maar eens Max - nogal lovend over mij - aan het woord:

‘Die Karel’

About the author

Frederik (Frits) de Keyzer is spontaan van de ene op de andere dag begonnen met in het klad wat aantekeningen te maken over belangrijke zaken die in zijn leven hem raakten en die hij in een groeiend bewustzijn van dit te willen delen, hem deed besluiten ze geordend aan het papier toe te vertrouwen. Van een planmatige aanpak was vreemd genoeg totaal geen sprake. Hij stond er zelf van versteld hoe alle losse onderwerpen als vanzelf zich aaneen leken te smeden tot een vanuit puzzelstukjes ontstaan geheel, dat ook nog eens vele actuele ontwikkelingen in de maatschappij omvatte. Het leek wel alsof hij alle schrijfmaterie aangereikt kreeg, wat hem het fascinerende gevoel gaf dat hij mee mocht werken aan een bescheiden positieve bijdrage aan het algemeen onderling empathisch welzijn.

Reviews

2021-03-13 16:12:52 | By: M.H. de Metter | Rating:
In "Karel de voorbeeldige" schetst de schrijver op originele, humoristische, fijngevoelige en filosofische wijze een portret van de hoofdpersoon door anderen over hem aan het woord te laten.

Meteen al op de eerste bladzijde sprak dit boek mij bijzonder aan door de zin dat "het menselijk gedrag gericht zou moeten zijn op het streven naar algemeen geestelijk, lichamelijk en sociaal welbevinden van alle levende wezens, elk individu, alle dieren en planten".


Het boek is vlot geschreven, humoristisch, in een actuele setting met een zeer mooi taalgebruik.

Ik vind het een boek van niveau, zowel qua taalgebruik als qua inhoud.

Bij het lezen van dit boek merk je dat de schrijver veel levenservaring heeft en veel over levensvraagstukken heeft nagedacht.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Karel de Voorbeeldige - Welzijn en blijven!

Author:

Frederik de Keyzer

Category:

Novels

Number of pages:

160

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

11-12-2020

ISBN:

978-94-640-3847-7 / 9789464038477

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)