Cover voorkant
Vosata I - Het kind van het licht
Vosata I - Het kind van het licht

Vosata I - Het kind van het licht

Nina van Veen

Category: Young Adult
  • (1)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In de Noordzee ligt een eiland genaamd Vosata. Op dat eiland hebben de inwoners het goed. Maar als je met de bliksemflitsen mee reist naar de onderkant van het eiland, zijn licht en duister in een continue strijd verwikkeld. Het zijn groepen dieren onder leiding van de zon, maan en planeten. Het duister groeit en hun leiders Marso en Venusa maken een plan om het licht voor altijd te doven. De dieren van het licht kiezen een mensenkind uit dat moet helpen in de strijd tegen het duister. Dit mensenkind is Mustle, een meisje van 12 jaar, dat het eiland van de ondergang moet redden.

From the book

Opeens kwam er uit de inkeping een metalen punt tevoorschijn. Mustle begon er aan te trekken. Het Gouden Blad was klein, dus hoe zou hier een zwaard in passen? Toch kwam het zwaard eruit zetten, totdat hij bijna net zo groot als het edelhert was. Iedereen keek naar Mustle: ‘Ik heb het zwaard gevonden! Hij zit in het Gou-den Blad!’ De dieren juichten. Beaurad kwam naar Mustle toe lopen en pakte het zwaard bij het handvat, de stengel, beet.
‘Ik ga naar buiten en ik zal de krachten van dit zwaard ontketenen!’ Beaurad liep met het zwaard door de barrière heen. De dieren van het duister keken op; eindelijk weer wat actie. Beaurad hief zijn zwaard op en met al zijn macht hakte hij het zwaard in de grond. Een grote golf van energie kwam van het zwaard en hij werd steeds en steeds sterker. Beaurad snelde terug naar de hut. Veilig achter de barrière keken alle dieren toe hoe de dieren van het duister het zwaard uit de grond probeerden te trekken, hoe de energie en daarmee de wind optrok en begon met het wegblazen van de dieren. Golven ijs, water, vuur, steen, en meer wind kwamen uit het zwaard. De dieren grepen hun kans en vluchtten weg. De zwart ge-schubde draak was woedend en probeerde met zijn vuuradem de energiegolven van het zwaard tegen te houden. Hij smakte na een grote rukwind op de grond. De blikken van hem en Mustle kruisten elkaar. De zwart geschubde draak grijnsde en keek Mustle kwaad-aardig aan. Met de laatste energiestoot tuimelden de dieren achter-over en raakten ze gevangen in een kooi van takken en steen. Toch bleef die grijns op zijn kop zitten. Zelfs toen de dieren van het duis-ter moesten terug trekken en donderen naar huis.
Mustle kon het niet loslaten op de terugweg. Waarom was hij zo voldaan geweest? We hadden toch gewonnen?

About the author

Nina van Veen is 14 jaar oud en woont in Oosterwolde, provincie Friesland. Ze leest graag science fiction en young adult fantasy boeken. Sinds de introductie met de Franse taal in de eerste klas heeft ze een voorliefde voor deze taal gekregen en leest ze zelfs Franstalige boeken. Naast lezen is schrijven toch wel haar grootste hobby. Elke dag moet ze wat schrijven, omdat de scenario's en personages door haar hoofd heen spoken. Toen ze 12 was, heeft ze haar debuut al uitgebracht: Het rijk van de
sneeuwpanter. Vosata I: Kind van het licht is deel één van een aankomende serie.

Vind haar op instagram: @nina_jw_van_veen of haar website: NinaVanVeen.EU

Reviews

2021-03-25 17:12:07 | By: Books And Paris | Rating:
Het boek begint met een spannende proloog, die me meteen nieuwsgierig naar de rest van het boek maakte. Ook stond er aan het begin van het boek een leuke landkaart van de omgeving waar het boek zich afspeelt.

In het boek werd de omgeving goed beschreven. Alleen vond ik dat het in het begin soms wel iets té veel werd beschreven. Dat haalde mij dan een beetje uit het verhaal. Gelukkig werd dit wel minder naarmate ik verder las.

Wat ik erg leuk vind is dat de zon en de maan hier een grote rol in spelen, maar dan op een hele andere manier dan hoe de maan en de zon normaal gesproken zijn. Ook planeten als Mars, Venus en andere planeten spelen hier een rol in.

Ik vond de karaktereigenschappen van de personages goed beschreven. De uiterlijke kenmerken en karaktereigenschappen van de dieren waren ook goed beschreven. Wel miste ik, vooral bij Mustle, soms een beetje diepgang. Dat was er soms ook wel, maar op andere momenten gebeurde er iets en dan ging ze 'gewoon door'. Dan miste ik het dat ze even bang, of echt geschrokken was. Dit maakte Mustle soms wat onrealistischer voor mij.

Er gebeurde veel in het boek, wat mijn aandacht erbij hield. Het kind van het licht was ook erg spannend. Soms vond ik het wel iets té makkelijk gaan.

Ik raad dit boek wel aan en geef het een mooie 3 sterren.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vosata I - Het kind van het licht

Author:

Nina van Veen

Category:

Young Adult

Number of pages:

184

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

12-03-2021

ISBN:

978-94-643-1142-6 / 9789464311426

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)