Cover voorkant
Een Golf Te Hoog
Een Golf Te Hoog

Een Golf Te Hoog

Toon Hoefsloot


€ 23,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een rijk gevarieerd, boeiend boek, verhalend over turbulente buitensporten als kayakken, zeilen, fietsen en lopen, aangevuld met persoonlijke, soms relationele belevenissen. Aansprekend, vlot, beeldend en met humor doorvlochten geschreven. Het taalgebruik staat garant voor inspirerend lezen en leven. Kopen en lézen dus!

From the book

Iets voorbij Grave overnachtten we. Gedrieën sliepen wij broederlijk in de kajuit op de banken en op de middenpadvlonder, in onze comfortabele, speciaal voor deze reis meegekregen nieuwe terlenka slaapzakken uit de zaak van pa. Oom echter, rolde zich gekleed in een dekzeil, ging buiten op de kuipvloer liggen en sliep binnen twee tellen. Wij hadden niet het hart in ons donder, om ook nog maar één woord te zeggen.

Voor de sluis van het Maas-Waalkanaal werd ik wakker van allerlei buiten mij om gaande activiteiten. Ik had niet het geringste vermoeden waarvoor die werden verricht. In alle vroegte, bij het verbleken van de nacht, bleek onze gastheer verder gezeild te zijn en was nu bezig af te meren nadat hij afgetuigd had voor de sluis. Een homp brood met kaas en melk was het ontbijt. De sluis lag vol met grote zwarte schepen, maar voor eigen risico konden we mee schutten tussen twee zandschepen, die met het zakken van het water het jachtje beknelden. Met ons vieren duwden we uit alle macht met onze voeten tegen de aken om het kraken van de stootlijst en de romp tot een minimum te beperken. Voor mij leek het een welhaast hopeloze strijd op leven en dood. Visioenen van lijken tussen versplinterd hout, vermorzeld tussen twee zwarte, roestige scheepswanden en grimmig lachende broodschippers...

About the author

Auteur Toon Hoefsloot, (1947) woninginrichter, essentieel therapeut, buitenman. Fervent watersporter. Roeide en zeilde vanaf zijn 14e. Sinds 1986 gepassioneerd kayakker. Vader van twee watersportende en fietsende zonen. ‘Vintage’ wielrenner op zijn Champion Mondial of de bepakte randonneur. Loopt met wandelkar ‘selfsupporting’ meerdaagse afstanden door wonderschoon Nederland. Kampeert bij voorkeur vrij waar dat mogelijk is. Heeft lak aan luxe. Zijn motto: Leef Je Leven! Schrijft open over succes én over wat er zoal fout gaat. Voelt sterke verbondenheid met de natuur en heeft respect voor aarde, vuur, lucht en water. Voor hem géén geraniums, postzegels of aquarium. Húp, naar buiten, weer of geen weer!

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een Golf Te Hoog

Author:

Toon Hoefsloot

Category:

Sports and Games

Number of pages:

286

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

04-06-2021

ISBN:

978-94-643-1470-0 / 9789464314700

Price:

€ 23,50

Language

Dutch