Het avontuur - In Egypte

Harm Olde

Category: Thrillers

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het leek allemaal op een gewone schooldag. Maar dan verandert de sfeer. De scholieren van een middelbare school worden ontvoerd om ergens zwaar werk te verrichten. Het is afzien. Stiekem worden ze geholpen door een van de mannen van ontvoerders. Ze krijgen moed. De vrienden bedenken een plan om de kidnappers Stef en Joe te grazen te nemen en terug te keren naar Nederland. Maar alles loopt in de soep en lijkt te mislukken. Harm en Robert raken verdwaald in de woestijn. Het werk is te zwaar. Lukt het de vriendengroep om toch nog veilig thuis te komen? Lukt het ze om wraak te nemen op Stef en Joe?

From the book

Hij liep zo zacht mogelijk tussen de verschillende tenten door. Af en toe hoorde hij in een tent iemand zwaar snurken, alsof er bomen omgezaagd werden. Na nog een stap tussen de scheerlijnen van de tenten, zag hij plotseling een schim heel dichtbij bewegen. Vlug hurkte hij, want de schim zag er groter uit dan die van een Veens-Lyceum-leerling. Helaas had Matthijs pech, want hij raakte een klein dood takje. Met een luide krak zei het takje dat het door de midden was. De schim stond stil en luisterde goed of hij nog iets hoorde. Toen dat niet zo bleek, besloot hij eens goed rond te kijken of hij misschien iets zag. Matthijs, die niet zo groot was, kon zich goed verborgen houden naast de tenten. De man gaf de zoektocht op, maar deed dat wel op een bijzondere manier. Hij pakte een revolver uit de holster die aan zijn riem zat, en schoot in de lucht. “Indhar! Muhawalat hurub!” klonk het luid door het kamp. De Egyptenaar, want Nederlands was het niet, verdween snel uit het tentenkamp. Matthijs schrok enorm en probeerde ook zo snel mogelijk weg te komen. Maar als je haast hebt gaan de dingen meestal niet zo goed als wanneer je alle tijd hebt. Hij struikelde meerdere keren over de scheerlijnen van de tenten. Dat was niet eens zijn grootste probleem. Hij was zijn eigen tent kwijt! Matthijs is erg slim, maar had niet gezien dat alle tenten van buiten dezelfde kleur en vorm hadden. Wat was nu wijsheid, wat moest hij doen? Hij moest ergens een tent in, anders zou het verdacht zijn dat hij als enige buiten was. “Wie is dat?” klonk een bekende stem heel zacht. “Matthijs!” zei Matthijs iets te hard met een trillende stem. “Kom de tent binnen! Sneller!” klonk het opnieuw zacht. Matthijs keek om zich heen en liep in de richting vanwaar het geluid vandaan was gekomen. “Sneller! Zo zien ze je nog! Kom snel!” leek de tent te zeggen. Matthijs liep wiebelend naar de stem en tuimelde de tent in, keek om zich heen en haalde opgelucht adem.

About the author

Harm Olde is een scholier uit Veenendaal. Hij zit in de vierde klas en woont bij zijn ouders en drie broers. Lezen deed de scholier altijd al wel. Misschien kwam hij zo wel op het idee om een eigen boek schrijven. Hij bedacht een spannend verhaal en besteedde er veel tijd aan om door de lastige corona-periode te komen. Het begon onschuldig met een kort verhaaltje, maar het werd uitgebreid tot een goed, dik boek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het avontuur - In Egypte

Author:

Harm Olde

Category:

Thrillers

Number of pages:

162

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

16-07-2021

ISBN:

978-94-643-1593-6 / 9789464315936

Price:

€ 19,50

Language

Dutch