Cover voorkant
Amsterdam in inkt - Levensverhalen aan de hand van tatoeages
Amsterdam in inkt - Levensverhalen aan de hand van tatoeages

Amsterdam in inkt - Levensverhalen aan de hand van tatoeages

Kate Ligthart

Category: Biographies
  • (1)

€ 18,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het is verrassend welke verhalen er allemaal schuil kunnen gaan achter tatoeages. Als ook hoe tatoeages helpend kunnen zijn bij het moeten nemen van hindernissen in het leven. In Amsterdam in inkt geeft Kate Ligthart hierover het woord aan twintig Amsterdammers. Die zij al kende en tijdens het proces heeft gevonden in haar douche tijdens een reparatie ervan, in de supermarkt, bus, tattooshop, drogisterij, een restaurant, vintageshop, café, bij een tramhalte en op de vlooienmarkt. Waarvan zij twintig persoonlijke, soms heftige, hartverscheurende, maar immer hoopvolle en inspirerende verslagen heeft geschreven. Waarbij door de fotograaf Victor van Leeuwen prachtige portretten van de vertellende Amsterdammers zijn vastgelegd op verschillende plekken in de hoofdstad.

From the book

Na een melding bij de politie in 1998 over een bloedvlek op het plafond bij de buren, zijn mijn moeder en broertjes van twee en zeven vermoord in hun woning aangetroffen. Ik hoorde dat naast mijn moeder en jongste broertje een vierde lichaam lag. Van een man. In eerste instantie was het niet bekend om wie het ging en was ik in de veronderstelling dat het de nieuwe vriend van mijn moeder moest zijn. Met wie ze stiekem een relatie had. Terwijl de vader van mijn jongste broertje op dat moment tijdelijk bij haar in huis woonde. Hij was vrijgekomen uit de gevangenis en kon nog even niet terugkeren naar zijn eigen woning door de onderverhuur daarvan aan een vriendin van mijn moeder. Van mijn broertjes hoorde ik in die periode dat hij gekke dingen deed. Dat hij bijvoorbeeld tijdens een ruzie met mijn moeder met een pistool in haar spiegelbeeld had geschoten. In de weekenden dat ik bij hen was, ben ik zelf nooit getuige van zoiets geweest. Uiteindelijk bleek hij de overledene te zijn en degene die hen allemaal heeft doodgeschoten. Eerst zijn eigen kind. Daarna waarschijnlijk mijn moeder, die vijf maanden zwanger was en lijkt te hebben gevochten. Als laatste mijn oudste broertje tijdens zijn vlucht op de trap. Een paar dagen later heeft hij de hand aan zichzelf geslagen. Ik was elf jaar oud toen ik van mijn vader vernam over hun overlijden en direct daarna bij mijn tante op de televisie zag hoe de lijken uit hun huis naar buiten werden gebracht.

About the author

Kate Ligthart is een Amsterdammer, die ruim vijfentwintig jaar onderzoeken heeft verricht in dienst van de Kinderbescherming, naar aanleiding waarvan zij de korte levensverhalen van kinderen en hun gezinnen heeft geschreven. Hierin heeft zij lange tijd haar passie gevonden. Maar na een burn-out en ervaren aanhoudende werk gerelateerde druk, heeft ze zich moeten beraden over een carrièreswitch. Ze is uitgekomen op het doorgaan met het schrijven van levensverhalen, maar dan als zelfstandige en aan de hand van verschillende zelfbedachte thema’s. Waarbij ze de samenwerking wil aangaan met andere kunstvormen. Amsterdam in inkt is het eerste project dat ze geheel naar eigen inzicht en binnen eigen beheer heeft vormgegeven. In deze heeft ze aan het geschreven woord fotobeeld willen toevoegen. Hiervoor heeft ze met behulp van het internet de autonome, commerciële fotograaf Victor van Leeuwen uit Pijnacker gevonden. Hij heeft vanuit liefde voor ook het maken van kunst, direct medewerking toegezegd en is als enige niet-Amsterdammer betrokken geweest bij dit hoofdstedelijke project.

Reviews

2021-03-25 15:12:14 | By: timo | Rating:
het boek is erg inspirerend en er staan veel interessante verhalen in. mooi geschreven en super mooie foto's van de tattoo's.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Amsterdam in inkt - Levensverhalen aan de hand van tatoeages

Author:

Kate Ligthart

Category:

Biographies

Number of pages:

112

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

19-03-2021

ISBN:

978-94-643-1235-5 / 9789464312355

Price:

€ 18,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)