Dieselolie, een nylonkous en de hardgekookte kat van Fiorella

Tim Bastiaens

Category: Novels

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Sensuele vrouwen, vierhonderd tweeëntwintig halve liters en een oneindige hoeveelheid sigaretten. Na de arrestatie van Don Cemento kan detective Uomo Duro eindelijk zijn zoektocht naar zijn vermiste tweelingbroer Uomo Semi Duro verderzetten. Terwijl de clichés zich tot ronduit gevaarlijke hoogten opstapelen, komt het tot een beslissend treffen met de geheimzinnige Organisatie achter alle maffia-clans van Napels.

From the book

Ditmaal wacht Uomo niet af. Lenig als een chimpansee op speed springt hij over de lage tafel heen, grijpt daarbij in de vlucht zijn pistool en rukt opnieuw aan de deur. Zijn mond valt open van verbazing wanneer hij ziet hoe de Glock tussen de prachtige ogen van professor dokter Natalia Meravigliosa staat geplaatst.
“Goeienacht, detective”, zegt die zacht.
Uomo Duro kijkt haar verbijsterd aan. Het steile, lange haar van de arts is zo nat dat het lijkt alsof ze net uit de douche is gestapt. Even overweegt de detective de mogelijkheid dat hij intussen is gaan slapen en al aan het dromen is.
“Ik ben net achter de ambulance aangereden om te assisteren bij een spoedgeval hier in de buurt”, liegt dokter Meravigliosa. Daarbij kantelt ze haar hoofd naar links en strijkt met haar vingers door haar kapsel. Gezoete regen druppelt ongegeneerd op Uomo Duro’s drempel.
“En... Ik dacht even die pijnlijke schouder van u te komen controleren...”
Uomo probeert zijn gevatheid te bewaren, maar voelt zijn keel toesnoeren. Wat hij zou moeten doen, is de dokter verder ondervragen over haar plotse aanwezigheid. Of ze op de gang iemand snel heeft zien weglopen. Wat zij weet over het witte Club Exclusivo servet dat nu op zijn salontafel ligt. Of het - zij het minder prioritair - buiten dan nog zo hard aan het regenen is. Maar Meravigliosa’s blik stelt hem hier niet toe in staat.
“Kom binnen”, kan hij uiteindelijk uitbrengen. “Mag ik uw tas en jas aannemen?”
De deur valt achter hem in het slot wanneer Uomo de handtas en de drijfnatte, lange mantel van de professor dokter overhandigd krijgt. Het enige dat Natalia Meravigliosa verder blijkt te dragen, zijn haar hakken en haar oorbellen.

About the author

Tim Bastiaens werd in 1977 geboren te Geel. Hij studeerde klinische psychologie aan de Katholieke Universiteit van Leuven, waar hij ook zijn doctoraat behaalde. Sinds 2000 werkt hij als klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Dieselolie, een nylonkous en de hardgekookte kat van Fiorella is zijn vierde boek dat wordt uitgegeven door Boekscout. nl. Het is stukje heerlijke onzin geworden, met een vette knipoog naar de onvolprezen Charles Bukowski.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dieselolie, een nylonkous en de hardgekookte kat van Fiorella

Author:

Tim Bastiaens

Category:

Novels

Number of pages:

222

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

05-02-2021

ISBN:

978-94-643-1711-4 / 9789464317114

Price:

€ 20,99

Language

Dutch