KIDS - Ter ondersteuning van een inclusief kinderboekenmilieu

Charlotte Sofie Ros-Chugani

Category: Children books
  • (1)

€ 15,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In KIDS vertellen vriendjes en vriendinnetjes over échte dingen. Het biedt kinderen de ruimte om ‘een open boek’ te kunnen zijn, ook als het gevoelige onderwerpen betreft. KIDS is inclusief, divers, relevant en noodzakelijk. Deze bonte verzameling van kinderportretten is gecreëerd ter ondersteuning van diversiteit, de ontwikkeling van een eigen identiteit en de perceptie van een ander, en het vermijden van sociale stigmatisering op jonge leeftijd. De personages uit dit boek praten over herkenbare thema's zoals hobby’s, familie en lievelingsdingen, maar introduceren ook topics als pesten, huidskleur, adoptie, seksuele geaardheid, anders zijn en angst. De lezer wordt spelenderwijs uitgenodigd om interactief bezig zijn, taboes vroegtijdig te doorbreken en gevoelige onderwerpen te normaliseren en bespreekbaar te maken. Praten jullie mee?

Dit interactieve kinderboekje is geschikt voor een brede leeftijdsgroep van 3 - 8 jaar

From the book

About the author

Charlotte Sofie Ros-Chugani (1987) woonde en werkte in Amsterdam, totdat zij acht jaar geleden haar baan als redacteur opzegde en naar Barcelona verhuisde. Sindsdien leidt ze daar een internationaal bestaan en heeft ze er de liefde van haar leven ontmoet. De auteurs Indiase schoonfamilie, diverse vriendenkring en haar jongere zusje vormen de inspiratie en motivatie voor het schrijven van haar eerste kinderboek, KIDS. Met dit interactieve boekje hoopt zij kinderen te stimuleren om mee te praten over een breed scala aan relevante, leuke én gevoelige onderwerpen.

Reviews

2021-04-09 23:35:33 | By: Wendy van Daal | Rating:
Het is een leuk boek waar je interactief mee bezig kunt zijn. De illustraties zijn erg mooi vormgegeven, een diversiteit aan kinderen komt hierbij aan bod. Op een pagina staat een illustratie van een kind met een verhaaltje erbij. In dat verhaaltje komen onderwerpen aan bod, waar daarna een vraag over komt. Dit maakt dat het een interactief boekje is. De vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld 'Wat kun je tweedehands kopen?' en 'Welke kleur heeft jouw huid?'. Het zijn allemaal goede vragen om erover door te kunnen praten. De onderwerpen bespreekbaar maken zorgt voor "taboes vroegtijdig te doorbreken en gevoelige onderwerpen te normaliseren en bespreekbaar te maken.", zoals de flaptekst op het boek het zo mooi zegt. Dit boek zou een aanrader zijn voor alle kinderen. Er zijn een paar vragen die wellicht iets minder geschikt zijn om in een groep te bespreken. Maar voor thuis natuurlijk wel ideaal.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

KIDS - Ter ondersteuning van een inclusief kinderboekenmilieu

Author:

Charlotte Sofie Ros-Chugani

Category:

Children books

Number of pages:

34

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

02-04-2021

ISBN:

978-94-643-1214-0 / 9789464312140

Price:

€ 15,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)