Cover voorkant
Liefde in tijden van corona - Portretten van een gemeenschap in stilstand
Liefde in tijden van corona - Portretten van een gemeenschap in stilstand

Liefde in tijden van corona - Portretten van een gemeenschap in stilstand

Araceli Argüelles Ticó

Category: Picture books
  • (6)

€ 24,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De coronacrisis en de gevolgen ervan zullen generaties lang worden besproken. De effecten ervan zijn verreikend, langdurig en in veel gevallen verwoestend. De foto’s in dit boek, gemaakt tijdens de eerste lockdown die in maart 2020 begon, tonen hoe een gemeenschap bestaande uit heel verschillende huishoudens het isolement hebben ervaren. De heel persoonlijke en verbindende verhalen verteld door de foto’s worden met woorden ondersteund door gedichten geschreven door dichters uit diezelfde gemeenschap.
Een belangrijke toegevoegde waarde voor het project waren de donaties die de geportretteerden in ruil voor de foto’s hebben gegeven aan een goed doel naar keuze.
De coronapandemie is geschiedenis in wording. Dit boek documenteert deze unieke gebeurtenis, waarin, ondanks de afgedwongen fysieke afstand, de band binnen een gemeenschap wordt behouden.

Meer weten? Bekijk hier de website van Araceli!

From the book

Als gevolg van de pandemie vallen straten, pleinen, het openbaar vervoer, stranden en monumentale plekken stil, zo stil als nooit tevoren. Deze nieuwe stilte verspreidt zich door Nederland als alle mensen binnen blijven vanwege de coronauitbraak. Sommige mensen zijn alleen, anderen met partners of families, weer anderen met hun huisdieren. Veel mensen werken vanuit huis, anderen verliezen hun baan. Sommigen hebben vrede met de situatie, anderen worstelen met angst. En ik wilde ontzettend graag vastleggen hoe deze ongebruikelijke manier van afzondering voelt, hoe verschillende mensen dit benaderen en erop reageren.

About the author

Araceli is een Mexicaanse biologe, geboren in Mexico-Stad. Na haar studie biologie in Mexico en een PhD in evolutionaire ecologie aan de University of Bath in Engeland, verhuisde ze in November 2017 naar Nederland om haar academische carrière te verwisselen voor die van familie- en evenementenfotograaf. In haar werk combineert ze haar passie voor mensen, natuur en fotografie. Wild & Free Photography staat voor vrolijke familiefoto’s buiten in de natuur of ontspannen fotosessies thuis in een vertrouwde omgeving. Als evenementenfotograaf fotografeert ze concerten, lezingen en andere activiteiten georganiseerd in haar woonplaats Nieuwegein en de regio Utrecht. Araceli houdt ervan om Nederland te ontdekken op haar fiets, samen te lachen met haar man, met haar twee jongens te spelen en ze vrolijk en vrij te zien opgroeien.

Reviews

2021-04-18 20:19:00 | By: Fieke | Rating:
Met heel veel plezier meegewerkt aan het boek en ik moet zeggen dat het resultaat prachtig geworden is. Het geeft een heel andere kijk op de Corona pandemie, niet alleen meer negatieve berichten! Heb genoten van de mooie foto's en het in één adem uitgelezen!

2021-03-25 20:27:26 | By: Truus | Rating:
Araceli is Spaans sprekend en ik ben het ook. Zíj heeft geprobeerd met de prachtige foto's weer te geven hoé Corona-19 ons dagelijks bestaan heeft beïnvloed en het tot positief resultaat is gekomen.

2021-03-11 20:38:14 | By: Monica | Rating:
Met deze goed gemaakte foto's en bijschriften, krijg je een gevoel van opluchting. Wetende dat wij allemaal dezelfde situatie doormaken en als wij het op een positieve manier benaderen, kan het gemakkelijker zijn.

2021-03-10 19:21:21 | By: Adriana | Rating:
This is a great book, made with love and helps you to get a different perspective of the pandemic.

2021-03-07 19:31:47 | By: Simone Camps | Rating:
Dit boek vol prachtige foto's, teksten en gedichten, brengt op een treffende manier de verbinding in tijden van 'social distancing' in beeld. Met dit boek heeft Araceli mij een mooie en tastbare herinnering aan een bijzondere tijd weten te geven.

2021-03-04 16:34:03 | By: MoWi-Art | Rating:
Wat een mooi portret over gezinnen in lockdown.
Een mooi beeldend document neergezet voor de komende generatie in een handzaam boekjeWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Liefde in tijden van corona - Portretten van een gemeenschap in stilstand

Author:

Araceli Argüelles Ticó

Category:

Picture books

Number of pages:

92

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5 liggend

Release date:

26-02-2021

ISBN:

978-94-643-1078-8 / 9789464310788

Price:

€ 24,99

Language

Dutch

Rating:

  • (6)