Cover voorkant
De 250 blikken film van Kees HIn
De 250 blikken film van Kees HIn

De 250 blikken film van Kees HIn

Sandra van Beek

Category: Biographies

€ 24,75

Paid shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Order at the author

Summary

‘Mijn geschiedenis, mijn bestaan, is verweven met film; films maken, kijken, beleven’, aldus Kees Hin (1936-2020). In meer dan 50 jaar (co)regisseerde hij 125 films, video-, muziek- en theaterinstallaties en een opera, die opvallen door hun vorm.

In dit boek wordt Hins volledige biografie behandeld, met recensies en quotes van medewerkers. Het boek is samengesteld door filmjournaliste Sandra van Beek – Hins naaste medewerker bij een tiental films – en vormgegeven door Helen Howard. De bijgevoegde dvd ‘Herberg van het geheugen’ van Barbara den Uyl geeft een bijzonder beeld van de filmer en zijn oeuvre.

From the book

Het boek is genomineerd voor beste filmpublicatie.‘Een fraaie, rijk geïllustreerde biografie van een filmer wiens motto luidt: “Mijn leven is film”’.(Jury 2016).

‘Kees zei me eens dat hij films maakte voor de eeuwigheid. Dat klonk overdreven, vond ik. Maar nu hij is gestorven merk je al hoe sterk hij via zijn films voortleeft, als een bestaan zonder begin of einde. Voor de derde druk is dit boek bijgewerkt en aangevuld met de laatste films’, Sandra van Beek.

About the author

De 250 blikken film van Kees Hin is samengesteld door filmjournaliste Sandra van Beek, Hins naaste medewerker bij een tiental films. Met de DVD van de film 'Herberg van het geheugen' van Barbara den Uyl wordt een bijzonder beeld van de filmer en zijn oeuvre gegeven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De 250 blikken film van Kees HIn

Author:

Sandra van Beek

Category:

Biographies

Number of pages:

190

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

27-01-2021

ISBN:

978-90-484-3891-4 / 9789048438914

Price:

€ 24,75

Language

Dutch