Vertrouwen tijdens mijn strijd tegen kanker - Mijn positieve insteek heb je nooit klein gekregen

Miranda Telg

Category: Health
  • (1)

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Kanker, opeens overkomt het haar. Na de eerste shock besluit ze keihard te vechten. Geloof, vertrouwen, liefde, spiritualiteit maar vooral positief denken maken haar sterk. De helende en therapeutische werking van haar dieren zijn een heel belangrijke factor in deze ingrijpende gebeurtenis. Ondanks de heftige strijd komt ze dichterbij zichzelf dan ooit.

From the book

02/10/2019 Vandaag is toch wel een belangrijke dag voor me: het intakegesprek in de pruikenwinkel. Ik ben heel nerveus. Ik ben al dagenlang aan het bedenken wat voor een coupe het moet gaan worden. En dat terwijl ik al bijna veertig jaar mijn haar en make-up hetzelfde heb. Ik vertrek richting Zutendaal. Bij binnenkomst schrik ik wel een beetje van al die pruikjes. Ik zie op het eerste gezicht nog niets van wat ik in gedachten heb. Een ontzettend aardige mevrouw stelt me onmiddellijk op mijn gemak. Sandra, van Extensions for You, bij wie ik al bijna acht jaar klant ben, komt om kwart over vijf binnen. Sandra heeft zoveel verstand van haren dat ze me graag wil ondersteunen bij het gesprek. Ik vind dat ontzettend lief van haar, aangezien ze het zelf megadruk heeft. Tof hoor, maar het is ook een heel lieve vrouw. Ik weet natuurlijk wel wat ik wil, maar de technische kant, over hoe de haren bevestigd zijn en of de kwaliteit haren goed is, daar heb ik totaal geen verstand van.

Na een goede uitleg, ook over de voor- en tegens van echt en synthetisch haar, ben ik er al snel uit dat ik een pruikje van echt haar wil. Ondanks mijn krullenkop, föhn en stijl ik ook mijn haar regelmatig. Met een synthetische pruik is dat moeilijk. Ik zie de mooiste pruikjes. Toch kom ik steeds weer terug op hetzelfde model, net zoals ik nu mijn haren heb. Modern of niet, ik heb mijn eigen stijl. Dat heb ik met kleren en schminken ook en daar voel ik me prettig bij. Ik ben altijd buiten met de paarden in de weer, mijn wilde krullen zijn er ideaal bij, door weer en wind. Ik wil met het pruikje zo dicht mogelijk bij mezelf blijven. Al is dit een kans om eens iets geheel anders uit te proberen natuurlijk. Die gedachten schud ik snel van me af, want als mijn haren ooit weer groeien zal het al anders genoeg zijn. Nadat ik dat Patricia, de mevrouw van de winkel, aangegeven heb, komt ze vanuit een kast met een krullenpruik aan. Ik heb gelijk zoiets van: die is het. De kleur en het type krul zijn meteen mijn smaak. Na toch eens goed geslikt te hebben, pas ik haar.

About the author

Miranda Telg (1962) woont in België met haar partner en dierbare beestenboel. Schrijven is altijd een hobby van haar geweest. Mensen helpen en bijstaan is haar favoriete bezigheid en ook lange tijd haar werk geweest. Haar eigen problemen lacht ze meestal weg, vandaar ook het schrijven als verwerkingstherapie toen ze zelf ziek werd. Dit is uiteindelijk een boek geworden met een positieve insteek en een groot gevoel van dankbaarheid.

Reviews

2021-05-11 14:58:51 | By: Poesen margot | Rating:
N mooi uit het hart geschreven dagboek, soms sta je er niet altijd bij stil hoe iemand zich echt voelt in tijd van ziekte. N Heel positief aangrijpend schrijven mij heeft het alleszins geraakt in positieve zin.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vertrouwen tijdens mijn strijd tegen kanker - Mijn positieve insteek heb je nooit klein gekregen

Author:

Miranda Telg

Category:

Health

Number of pages:

186

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

02-04-2021

ISBN:

978-94-643-1232-4 / 9789464312324

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)