In blind gevecht met Corona - Mijn strijd

Lennie Bunnik-de Groot

Category: Health
  • (1)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Lennie is een gezonde, fitte, werkende moeder en valt duidelijk niet in de risicogroep voor COVID-19, dus wat kon haar gebeuren? Totdat ze op 16 maart 2020 ziek werd en het coronavirus haar leven totaal op zijn kop zette. Ze kon thuis uitzieken en viel daardoor onder de groep patiënten met ‘milde klachten’. Zelf heeft ze dit echter heel anders ervaren. Lennie weet door middel van haar fijne schrijfstijl een heel toegankelijk en open een compleet beeld te schetsen van een situatie die voor velen abstract blijft. Mede door haar optimistische persoonlijkheid weet ze een perfecte balans te vinden in haar boek tussen haar ervaring, gedachten en emoties. Lennie neemt je mee in een zeer persoonlijk verhaal ‘In blind gevecht met corona’.

From the book

Donderdag 19 maart 2020

Ise vroeg vanaf grote afstand – zij stond in de keuken en ik zo’n tien meter verder in de woonkamer –: “Mama, vind je het vervelend dat je steeds alleen moet blijven? Ik vind het zo gek, want anders als je thuis bent, kan ik je gewoon een knuffel geven en nu kan dat niet.”
Ik hoorde de bibber in haar stem.
Pfoe, slik, snik ..., dat raakt me diep. Dat is natuurlijk ook wat ík het liefste wil. De tranen springen in mijn ogen en ik krijg het heel warm. Wat is het ook een lieverd.
Ik probeer me groot te houden voor haar. “Ik vind het ook gek, lieverd, maar over een paar dagen kan het gewoon weer en dan halen we alle knuffels gewoon in, oké?”
Dat vond ze voor nu een goed genoeg antwoord en ze vertrok. Ik was weer alleen in huis en huilde zacht nog even na.
Daar waar gistermiddag de koorts wat gezakt was, steeg die gisteravond juist weer naar 38.4. Maar terwijl ik gisteravond flink benauwd was, is dat vandaag gelukkig wel iets minder heftig. Mijn lijf doet nu overal pijn. Ik voel spieren waarvan ik het bestaan niet kende en mijn gewrichten gloeien zo erg dat ik het gevoel heb dat ze in brand staan.
Waar het op de bank zitten gisteren nog aardig ging, kon ik vandaag alleen nog maar liggen of zitten, zolang mijn hoofd ondersteund is. Ik ben vreselijk moe en heb geen energie om mijn lijf overeind te houden. Ik moet er gewoon even doorheen, dacht ik nog.
En zoals de dokter zei: “Het is gek om te zeggen, maar je kunt het misschien maar beter gehad hebben.” En eerlijk gezegd, klonk dat nog niet zo verkeerd.

About the author

Lennie Bunnik-de Groot woont met haar man en twee dochters op een mooie woonboerderij aan de rand van Zegveld. Ze was altijd zeer sportief en actief op allerlei vlak. Totdat ze in maart 2020 besmet raakte met het coronavirus, wat haar leven op zijn kop zette. Doordat ze te zwak was om iedereen persoonlijk te informeren, schreef ze berichten over hoe het met haar ging en stuurde die naar vrienden en bekenden. Hier kwamen zoveel positieve reacties op, dat ze dit regelmatig bleef doen. Ze hield voor zichzelf een dagboek bij en dat bleek een fijne uitlaatklep te zijn. Om meer aandacht te vragen voor de groep ‘Corona patiënten met langdurige klachten’ besloot ze haar verhaal uit te geven en zo een duidelijk beeld te schetsen van wat dit virus allemaal met jou en je omgeving kan doen.

Reviews

2021-09-16 13:01:26 | By: Annemiek | Rating:
In blind gevecht met Corona, een dagboek waar voor mij zoveel herkenning in zit. Het leest heel gemakkelijk en soms gelukkig ook luchtig. Voor mij weer dingen uitgehaald om mijn proces te vervolgen. Dankjewel en de titel vind ik wel heel toepasselijk want ja het is echt blind omdat je niet weet wat er op je pad komt. Komt er nog een vervolg?Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

In blind gevecht met Corona - Mijn strijd

Author:

Lennie Bunnik-de Groot

Category:

Health

Number of pages:

160

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

23-04-2021

ISBN:

978-94-643-1319-2 / 9789464313192

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)