De Pijnbestrijder

Eugénie Henschen en Wil Notten

Category: Thrillers

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Deze romantische thriller beschrijft het tragische leven van een man die wegens een psychische stoornis en nalatigheid van zijn ouders zichzelf min of meer opvoedt. Na de middelbare school wordt hij tijdens een zomervakantie smoorverliefd op de winnares van de lokale missverkiezing. Na de geboorte van hun kind neemt de relatie steeds grilligere vormen aan. Balancerend tussen wrok en spijt doet hij verwoede pogingen haar te vergeten, maar komt na gedwongen opname in het reine met zijn verleden. Ze gaan elk hun eigen weg; die van hem voert langs afgronden van drank en drugs. Als hij 55 wordt, nodigt hij alle mensen in zijn leven uit om zijn verjaardag, maar vooral zijn hernieuwde ik te vieren. Dit zal hem echter duur komen te staan.

From the book

Zijn voornemen voelt goed. Alle gehavende schepen achter zich verbranden en met een blanco, frisse lei van start gaan. Hij is vastbesloten niet te eindigen zoals zijn ouders, die zonder passie en emotie op de automatische piloot meer dan de helft van hun leven vereenzaamd zijn afgestompt. Hij gaat stoppen met alle alcohol en drugs. Gezond leven. Mediteren. En vooral: proberen op goede voet te komen met alle mensen die hij nodig heeft. Waar hij van houdt. Zeker, verzoening zal de nodige energie vergen want hij heeft gestrooid met lomp egoïsme en anderen veel pijn berokkend. Zijn alter ego’s zullen zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Toch blaakt hij van zelfvertrouwen. Stap één lijkt succesvol; alle energie die hij in de uitnodigingen heeft gestopt, lijkt zich uit te betalen. Zoals vurig gehoopt – en eerlijk gezegd een beetje tegen zijn verwachting in - hebben alle genodigden toegezegd acte de presence te geven tijdens het feestelijke ik-wil-het-goedmaken-diner dat hij organiseert om zijn nieuwe leven in te luiden.
 
‘Jongens kom nou het is bijna zeven uur. Ruben komt ons zo halen en jullie weten hoe strikt papa altijd is met de tijd en mijn ijstaart begint trouwens ook te smelten. Beneden aan de trap staat ze in een mooi zwart tweedeling pak, revers van glimmend zijde versieren de hagelwitte strak gestreken blouse. Haar blonde lange haren heeft ze hoog opgestoken met daarin geprikt de inmiddels gedroogde roos. In haar oren de oorbellen die ze in betere tijden van hem voor hun tweede jaar verkering heeft gekregen.
 

About the authors

Eugénie Henschen (1969) woont samen met haar dochter in Eindhoven en is naast haar werk als Facility Manager creatief bezig met onder andere het schilderen van portretten. Ze is altijd in beweging, sociaal en enthousiast. Dit werk is haar debuut.

Wil Notten (1952) bezoekt de lagere school samen met jeugdvriend A.F.Th., komt op de middelbare onder de hoede van Knuvelder en raakt begeesterd voor literatuur door Kees Fens tijdens Taal- en Letterkunde in Nijmegen. Inmiddels een heel leven lang boekenbeest, lettervreter, kommaneuker, docent Nederlands, copywriter. Dit werk is zijn debuut.

Beide auteurs nemen op eigen wijze een hoofdpersoon voor hun rekening. Dit resulteert in een verrassend levensecht boek met twee samenvloeiende levensverhalen en twee herkenbare maar verschillende schrijfstijlen. Romantische thriller met extra dimensie. De dynamiek tussen twee schrijvers maakt dit boek uniek.

Neem ook een kijkje op de Facebookpagina en de auteursblog van Eugénie en Wil:

http://www.facebook.com/De-Pijnbestrijder-Romantische-Thriller-102656825225650

http://depijnbestrijder.auteursblog.nl/

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Pijnbestrijder

Authors:

Eugénie Henschen en Wil Notten

Category:

Thrillers

Number of pages:

184

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

19-03-2021

ISBN:

978-94-643-1183-9 / 9789464311839

Price:

€ 20,99

Language

Dutch