52 weken – 52 vragen - Geloven: denken, dienen, doen

Art van der Molen

Category: Religion

€ 18,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jezelf inzetten voor de ander is niet altijd even makkelijk. Toch maakt juist dat de samenleving een stukje beter. Vanuit persoonlijk geloof of vanuit maatschappelijke motivatie kun je dienstbaar zijn aan je naaste. Maar hoe doe je dat? Dit boek geeft vanuit wekelijkse voorbeelden stof tot denken, doen en handelen.

From the book

“Maar in de kerk komen dan, waarom lukt dat niet meer?” Met een verontwaardigde blik kijkt ze me aan: “Die thuiszorgjuf zegt dat ze niet eerder kan komen dan half tien! Nou, dan is de kerk al begonnen en tegen de avond komt zij ze weer uitdoen, dan moet ik ook thuis zijn.” Daar zat het probleem dus.

Hoe moeilijk is dat eigenlijk, die kousen aandoen, vroeg ik. “Doe bliefst van mie af,” viel ze uit. We schoten allebei in de lach. “Maar even serieus,” zei ik, “kan iemand anders dat ook doen?” Volgens ons moest dat mogelijk zijn. Misschien eerst met een paar keer voordoen door de thuiszorg? Ik ga er mee bezig. Thuisgekomen ben ik op zoek gegaan naar hulp. Wie woont in haar buurt, of wie komt redelijk bij haar langs op weg naar de kerk? Na wat heen en weer bellen, waren er vier gezinnen bereid haar met regelmaat te helpen. Met auto, zodat ze bij slecht weer ook nog mee kon rijden. Een wat ouder echtpaar wilde wel de coördinatie op zich nemen, zodat het erop neer kwam dat elk gezin een vaste zondag in de maand had waarop ze voor zuster Talsma zouden zorgen.

Blij en dankbaar dat God door Zijn Geest in de harten van mensen werkt en ze bereid maakt tot omzien naar elkaar, ging ik naar zuster Talsma. Ze vond het geweldig, maar toch ook een beetje eng. Allerlei vreemden die aan haar benen kwamen. We hebben toen afgesproken dat iedereen eerst zou komen kennis maken. Zo gebeurde.
Meer dan een jaar heeft ze toen de kerkdiensten weer kunnen bijwonen. Toen ze ernstig ziek werd waren er andere ‘klussen’ die gedaan moesten worden, daar had ze nu een groepje mensen voor, die haar ter zijde stonden. Tot ze overleed.

About the author

Art van der Molen leeft en schrijft al jaren vanuit de overtuiging dat omzien naar de ander de basis is van goed samenleven. Vanuit het christendom is dat door het diaconaat, in de maatschappij door de sociale voorzieningen. Wezenlijk is daarbij het intermenselijke contact op gelijkwaardige basis. Dat is vaak niet eenvoudig, zeker in onze huidige maatschappij. Toch is het zijn overtuiging dat wanneer iedereen zou leren naast en niet boven de ander te staan, de wereld er beter uit zou zien. Door verhalen te schrijven, gekoppeld aan denkvragen, hoopt de schrijver een steentje bij te dragen aan meer compassie op alle terreinen in de maatschappij.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

52 weken – 52 vragen - Geloven: denken, dienen, doen

Author:

Art van der Molen

Category:

Religion

Number of pages:

124

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

19-03-2021

ISBN:

978-94-643-1223-2 / 9789464312232

Price:

€ 18,99

Language

Dutch