Cover voorkant
Pech onderweg
Pech onderweg

Pech onderweg

Mark Pas

Category: Travel

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Drie maal pech tijdens maandenlange zwerftochten met de camper.
1. Een verstekeling aan boord! Pros, een kliertje dat zich gedraagt als een klier en er verantwoordelijk voor is dat we vier maanden vroeger dan we hadden gepland, terug moeten naar Europa.
2. Acht maanden op reis met een mismeesterde motorhome. Naast irritante storingen en defecten krijgen we drie keer te maken met een gebroken ruit!
3. Wanneer we in december 2019 aan onze jaarlijkse zwerftocht naar het zuiden beginnen, heeft nog niemand gehoord van corona. Wanneer we bijna drie maanden in Marokko zijn, moeten we 106 dagen in quarantaine, waarvan 70 tussen vier muren op een camping waarvoor we nooit zelf zouden gekozen hebben. We worden er geconfronteerd met corruptie, machtsmisbruik en racisme.


From the book

2015-2016
Op 15 km van onze volgende bestemming kan ik mijn plas niet meer ophouden. Hoe lang rijden we nu al over deze smalle kronkelige en af en toe bijzonder steile asfaltweg waar nergens een parkeerplaatsje, zelfs geen pechstrook voorzien is. Wanneer we eindelijk een kleine onverharde strook zien naast het asfalt, parkeer ik de camper behoedzaam naast de weg.
‘Dat was net op tijd’, zeg ik tegen Gu, wanneer ik na een eindeloze straal weer achter het stuur zit en naar een hogere versnelling schakel. Er komt geen antwoord.
‘Gu?’ Tot mijn verbijstering stel ik vast dat ze niet naast me zit. Waarschijnlijk is ze achteraan in de camper. De weg is te bochtig om achterom te kijken.
‘Gu!’ roep ik. Er komt alleen een blafje van Raki. Ik rem en stel vast dat Gu niet in de camper is!

2016-2017
‘Het lukt me wel,’ probeer ik haar gerust te stellen. ‘Vorig jaar bereikten we langs deze weg moeiteloos het strand.’
Plotsklaps ontstaat er een wegverzakking wanneer we traag door een ondiepe plas rijden. De wagen wil opeens niet meer vooruit. Het linker voorwiel raakt de bodem niet meer en het rechtervoorwiel patineert. Tijdens een poging om even achteruit te rijden, helt de wagen nog meer naar links en opeens horen we achteraan een afschuwelijk gekraak. Gu haast zich uit de wagen.

2019-2020
Er is nog geen reactie op onze aanvraag voor een bootticket. Daar hoeven we ons voorlopig geen zorgen over te maken, zegt de dame van de ambassade aan de telefoon. Ze bevestigt dat ze prioriteit gevraagd heeft voor de twee Belgische camperaars en hun hond. Hopelijk zijn er niet te veel Fransen of Spanjaarden die een ticket willen, want die krijgen absolute voorrang.

About the author

Lang geleden werkte Mark Pas als gastarbeider in Griekenland. Samen met zijn levenspartner reisde hij met de rugzak door alle landen van Zuidoost Azië. Ze trokken met een motor dwars door India en maakten lange tochten in het hartje van de Himalaya. Al veertien jaren zwerft het duo gedurende acht maanden per jaar naar het zuiden met een camper. Gedurende die vele reizen schreef de auteur acht boeken met spannende reisverhalen, vier thrillers en vier romans.


ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Pech onderweg

Author:

Mark Pas

Category:

Travel

Number of pages:

162

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

05-03-2021

ISBN:

978-94-643-1177-8 / 9789464311778

Price:

€ 20,99

Language

Dutch