Dando, de klimaatvluchteling

Hans Konig

Category: Novels
  • (3)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dando is een jongeman van 23 jaar wanneer hij en zijn familie moeten vluchten vanwege opkomend water. Dando maakt tijdens zijn vlucht vele bizarre avonturen mee. Uiteindelijk vindt hij echte vrienden met wie hij gezamenlijk optrekt in de strijd tegen het onrecht wat (klimaat)vluchtelingen wordt aangedaan en tegen verdere opwarming van de aarde. Het heldhaftige verzet van Dando en zijn medestrijders staat aan het begin van een mooie, hoopvolle toekomst voor toekomstige generaties.

From the book

Hoelang zit hij hier nu al? Een paar maanden vermoedelijk al. Hij is het gevoel voor tijd volledig kwijt. Waren ze niet in oktober gevlucht? En nu is het alweer maart 2096. Dus het moet zeker al vijf maanden zijn. De precieze datum van het vertrek kon hij zich niet meer herinneren. Maar wat doet het er ook toe? De tijd is een zinloos begrip geworden. Dando vraagt zich af of hij zijn ouders en zusje ooit terug zal zien. Alleen de gedachte aan hen doet de tranen al opkomen. Het lijkt nog zo kort geleden dat ze gewoon thuis zaten. Gewoon met zijn viertjes; zijn vader en moeder en zijn zusje Viola.

About the author

Hans Konig is vader van vier kinderen in de leeftijd van Dando, de hoofdrolspeler in dit boek. Als vader maakt Hans zich grote zorgen over de gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering. Met dit boek wil hij de mensheid aansporen om te komen tot verregaande, internationale samenwerking in de strijd tegen klimaatverandering en daarmee al haar desastreuze gevolgen voor toekomstige generaties.

Reviews

2021-05-03 13:12:50 | By: Ineke Koene | Rating:
Knap geschreven distopische roman! Het leest als een spannend verhaal, maar is tegelijkertijd heel confronterend en zorgelijk. De vraag die ik eraan overhoud is: wat nu...?

2021-04-24 15:35:43 | By: Wim Geelen | Rating:
Ik heb met interesse je boek “Dando” gelezen. De schrijfstijl die je hanteert is prettig en het leest gemakkelijk, vandaar in twee dagen uitgelezen. Wat mij opviel is dat je de watermaker en de pandemie toch een prominente plaats hebt gegeven! Hoewel je pleidooi voor de klimaatproblemen de kapstok vormt voor je boek kom ik alleen in het begin en aan het einde van je boek daarover iets tegen. Wel dat het natuurlijk de levensloop van Dando tekent en bepaalt. Het proces dat Dando doorloopt met zijn lotgenoten wordt uitvoerig beschreven en is beladen met een politieke stellingname, die weinig te raden overlaat aan welke kant de schrijver in het politieke spectrum staat resp. lijkt te staan. Je creativiteit t.a.v. management opvattingen en -oplossingen, maar ook de uitvoerige beschrijving van de gedreven en niet aflatende ambitie van Marlyn voor rechtvaardigheid en gelijkheid maar vooral de gekozen aanpak en uitvoering zouden een ‘dubbelleven’ van de schrijver (bijv. als lid van een verboden motorclub?) kunnen vermoeden.... Ook dat wist ik niet.... De tegenstellingen tussen de ‘oorspronkelijken’ en de ‘tweeën’ is naar mijn idee wel heel sterk aangezet (m.n. de keuze voor - het hoger gelegen - Duitsland!) en in menige situaties en omstandigheden ook nog van deze tijd. Ik denk bijv. aan de Chinese enclaves in de wereld, maar dan niet als vluchteling maar als indringers, vgl. textiel in Noord Italie, Vietnam, Afrika. De situering van het verhaal in 2096 doet een beetje vermoeden dat de leefomstandigheden nog bij het oude zijn gebleven, daar had ik wat meer futuristische vergezichten verwacht. Een mooi boek, en zeker als debuut (voor zover mij bekend...). Als pleidooi voor klimaat samenwerking en oplossing komen deze twee aspecten naar mijn idee iets te weinig uit de verf.

2021-04-21 17:58:49 | By: Bert Mulder | Rating:
Een heerlijk boek om te lezen! De klimaatproblematiek vanuit het perspectief van een van de vele slachtoffers die de toekomst gaat voortbrengen als we niets ondernemen. Als lezer is het heel gemakkelijk je met Dando te vereenzelvigen en je laat je eenvoudig meevoeren met de avonturen en gevaren die hij moet doorstaan. De vorm die Hans Konig heeft gekozen om de problematiek aan de orde te stellen is niet betweterig en wordt ook niet gekenmerkt door al te simplistische stellingnames. Integendeel, het boek schets simpelweg een van de talloze mogelijke scenario's waarin iemand verzeild kan raken als het water hem letterlijk tot aan de lippen is gestegen. Kortom, zeer lezenswaardig en van harte aanbevolen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dando, de klimaatvluchteling

Author:

Hans Konig

Category:

Novels

Number of pages:

186

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

16-04-2021

ISBN:

978-94-643-1215-7 / 9789464312157

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (3)