Cover voorkant
Ik tel mijn calorieën - Slank worden en blijven
Ik tel mijn calorieën - Slank worden en blijven

Ik tel mijn calorieën - Slank worden en blijven

Dini Wondergem


€ 16,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoe raak ik mijn kilo’s kwijt?
Niet door een boek te kopen dat jou zegt wat je moet eten met een weegschaal erbij. Jij kiest uit wat je gaat eten!
In dit boek vind je richtlijnen en suggesties, gegevens waar Dini jarenlang kritisch aan werkte. Zij woonde in meerdere landen, ook buiten Europa en wat haar het meeste aantrok vanwege de gezonde voeding en evenwichtige combinaties, staan Frankrijk en Italië aan de top. Het is een uitdaging, even doorzetten en volhouden, maar dat kun je toch wel?

From the book

Hierbij vertel ik een klein beetje omtrent mijn eigen ondervinding, toen ik ineens, na de geboorte van mijn eerste kind, ongeveer twaalf kilo was aangekomen.
Ik begon met fitnesstraining met een clubje vriendinnen en na afloop van de les gingen we een gezellige bistro binnen.
Iedere week zat daar dezelfde groep mannen en werd ons een glas aangeboden, en nog lekkerder was dat de ober volle handen pinda’s op onze tafel gooide, maar dat waren héél veel calorieën, wel oergezellig en wat een pret!
Dat schoot dus niet op en des te meer realiseerde ik me dat je niet kunt vermageren met alleen sport. Daar hoort beslist een dieet bij.

Ik was verpleegkundige en moest gedurende de opleiding, die ook bestond uit voedingsleer, dikwijls een dieet samenstellen.
Zo maakte ik een dieet voor mezelf van 1200 cal.
Dit is wel een minimum, maar dan kon ik soms een beetje smokkelen als ik te flauw werd.
Voor het eten nam ik enkele biergist tabletten, waardoor de eetlust wat afnam.
Na enkele dagen had ik toch het gevoel dat mijn maag kleiner werd.

About the author

Dini groeide op in een dorpje aan de Maas en op een stukje grond naast de boomgaard had ze haar eigen tuintje. Ze keek iedere dag of de radijsjes en slakropjes al boven de grond verschenen. Ze vond het wonderlijk dat dit zo maar uit die kleine zaadjes groeide, met die heerlijke smaak, die na de oorlog nooit meer terug kwam. Gedurende een paar jaar at zij met nostalgie de doorgekookte groenten in het ziekenhuis van haar opleiding. “Dat zou toch anders kunnen!” Tijdens een zeiltocht over de Atlantische Oceaan probeerde zij zo goed mogelijk evenwichtig voedsel in te slaan voor de overtocht van enkele weken, zonder koelkast aan boord. Bij aankomst, er hing nog een groene kool aan een touwtje, een beloning van heerlijk tropische vruchten die ze plukte van de bomen langs de bergpaadjes op de eilanden. Het werd een hobby om al dat lekkers te combineren gedurende het reizen en wonen in de landen zo als in Afrika, Australië en Nieuw Zeeland. Alleen in Amerika werd zij soms wanhopig, omdat er in veel levensmiddelen suiker of zoetstof wordt bijgevoegd en er heel veel dikke mensen wonen!
Daar kwam het idee voor dit boek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik tel mijn calorieën - Slank worden en blijven

Author:

Dini Wondergem

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

52

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

18-06-2021

ISBN:

978-94-643-1522-6 / 9789464315226

Price:

€ 16,99

Language

Dutch