Rada het draakje

Gerda Roos

Category: Children books

€ 16,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Rada het Draakje gaat over een draakje dat naar de aarde toe komt, omdat hij op zijn eigen planeet gepest wordt omdat hij geen vuur kan spuwen maar bloemetjes.  Hij ontmoet twee kinderen die op dezelfde datum jarig zijn, maar geen tweeling zijn maar wel broer en zus zijn. Daar beleeft hij avonturen mee en haalt hij allemaal kattekwaad mee uit. Het speelt zich het meeste af in de Zaanstreek. Maar ook in de Efteling waar hij ook een kijkje neemt. Tot hij opeens tot de ontdekking komt dat hij vuur kan spuwen en wil hij graag weer naar zijn eigen planeet. Hij mist zijn papa en mama en zijn vriendjes en hij besluit om terug te gaan.
 

From the book

HEEL, heel lang geleden leefden er dinosaurussen en draken naast elkaar op deze aarde. Maar toen kwam er onverwachts een heel helder licht aan de lucht en kwam er een meteorietinslag. Deze vernietigde heel veel leven op aarde.
Het betekende het einde van de dinosaurussen en vooral van heel veel andere dieren.
De draken hadden meer geluk, die konden wegvliegen. Omdat ze goed tegen vuur konden, vlogen ze heel ver weg de lucht in naar een andere planeet.
Die noemden ze de drakenplaneet, maar niemand weet waar hij is.
Maar een keer in de 500 jaar komt er een draak naar de aarde om twee kindjes een leuke tijd te bezorgen. Er is wel een vereiste: de kindjes moeten jarig zijn op dezelfde dag en geen tweeling zijn, het moet toeval zijn.

Dit verhaal gaat over een jongen en een meisje, genaamd Inad en Iwed, die alle twee op dezelfde dag jarig zijn, maar met twee jaar ertussen.
Iwed is een meisje en is 8 jaar oud en Inad is een jongetje en is 6 jaar oud.
Het zijn namelijk, ja, jullie raden het al, broer en zus. En daar gaat dit verhaaltje over.
Dus ga lekker zitten en luister goed. Heel veel plezier.

About the author

Lieve kinderen,
Mijn naam is Gerda Roos en ik schrijf al heel lang.
Vroeger verzon ik allemaal verhaaltjes waar ik altijd de hoofdrol in speelde. En zo maakte ik al hele leuke verhaaltjes. Later vond ik dichten ook heel leuk maar mijn voorkeur gaat toch uit naar boeken schrijven voor kinderen. Toen ik dertien was, ging ik naar de huishoudschool en zei mijn leraar Nederlandse taal: ‘‘Jij moet schrijfster worden. Wat heb jij een fantasie.’ 
Toen ik zestien werd heb ik een verhaal geschreven over een meisje dat naar een andere planeet werd ontvoerd en daar ook allemaal avonturen beleefde. En zo kwam het idee om een kinderboek over Rada het draakje te schrijven.
Ik hoop dat jullie er heel veel plezier aan beleven.
 

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Rada het draakje

Author:

Gerda Roos

Category:

Children books

Number of pages:

60

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5 liggend

Release date:

04-06-2021

ISBN:

978-94-643-1461-8 / 9789464314618

Price:

€ 16,50

Language

Dutch