Cover voorkant
Vluchten voor jezelf
Vluchten voor jezelf

Vluchten voor jezelf

Nick Gosselaar

Category: Young Adult
  • (1)

€ 21,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Daar zit Fabian, gebroken op bed. Zweetdruppels glijden langs zijn wangen. De onrust in zijn hoofd wordt steeds groter. Nog in de bloei van zijn leven, lijkt Fabian het einde van zijn leven te naderen. De depressie en paniekaanvallen beginnen hun tol te eisen, terwijl de fles gin ook steeds vaker zijn lip raakt. Vrijwel niets is verwerkt, waardoor zijn verleden steeds meer op het heden begint te drukken. Het enige wat hij kan doen, is vluchten. Vluchten naar drank, drugs, geld en vrouwen. Vluchten voor Jezelf is een roman waarin de hoofdpersoon vecht én vlucht voor zijn eigen gedachten en pijnen. Hij probeert verschillende middelen en wegen, enkel om de pijn in hem te vergeten en tijdelijk te verdrijven.

From the book

Niemand luistert écht naar me. Iedereen is constant vooral met zichzelf bezig. En dat is klote. Het geeft me het gevoel dat ik helemaal niets waard ben voor ze. Aan de ene kant begrijp ik dat mensen egoïstische wezens zijn en vooral aan zichzelf denken. Ik doe dat ook. Misschien ga ik nog zelfs een stap verder. Ik ben nog veel egoïstischer dan de meeste mensen. Maar diep van binnen wil ik me volledig kunnen overgeven aan iemand. Iemand die me vasthoudt en met me blijft, onder welke omstandigheden dan ook. En dit is het bewijs. Het bewijs dat je iets kan missen, dat niet bestaat. Er is niemand op deze planeet die die rol wil vervullen. Er is niemand écht bang om mij te verliezen. Als ik vanavond besluit er een einde aan te maken, valt het het grootste gedeelte van de mensen niet eens op dat ik er niet meer ben. Ik speel wel weer met die gedachten. Ik ben namelijk doodsbang voor de toekomst. Een aantal dingen gaan gebeuren, en ik weet dat ik die dingen niet aankan. En ik denk niet eens dat het de angst is om keuzes te maken. Het is misschien zelfs niet eens echt de angst voor de toekomst. Ik ben niet bang voor de toekomst. Hetgeen waar ik bang voor ben, is dat de toekomst even erg wordt als het verleden. Of misschien nog wel erger.

About the author

Nick Gosselaar (2000) komt uit het Limburgse Brunssum, waar hij al vroeg in zijn jeugd begon met schrijven. In zijn jongere jaren puur als uitlaatklep voor zijn creativiteit, maar sinds de laatste jaren ook als uitlaatklep voor zijn gevoelens en emoties. Om meer orde in zijn hoofd te krijgen, begon hij dingen van zich af te schrijven. Diep van binnen lag er echter al jaren de droom om meer met deze creativiteit te doen, en een boek uit te brengen. Vluchten voor Jezelf is het eerlijkste verhaal dat hij ooit aan mensen heeft prijsgegeven, en waarschijnlijk het moeilijkste om ooit terug te lezen. Maar alles wat hij hoefde te doen, was die eerste zin schrijven. De puurste zin die hij ooit heeft geschreven.

Reviews

2021-11-08 02:28:57 | By: Nigel | Rating:
Top boek! Gaat dieper in op moeilijke onderwerpen, en brengt herkenning.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vluchten voor jezelf

Author:

Nick Gosselaar

Category:

Young Adult

Number of pages:

194

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-07-2021

ISBN:

978-94-643-1626-1 / 9789464316261

Price:

€ 21,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)