Cover voorkant
In het huis van de herder - Bemoedigende woorden in tijden van verandering
In het huis van de herder - Bemoedigende woorden in tijden van verandering

In het huis van de herder - Bemoedigende woorden in tijden van verandering

Herman Laurijssen

Category: Religion

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Kom mee naar het huis van de goede Herder. Hij nodigt je uit aan zijn rijk gevulde tafel. Hij geeft zijn levensbrood en de nodige toespijs. Woorden van Leven. Praktische, krachtige bijbelse principes - om je ware identiteit, je echte kern te ontdekken en daarin te leven. Zijn onvoorwaardelijke, blijvende Liefde en wil je omarmen, je thuis brengen na je lange zoektocht. Thuis bij jezelf en meer en meer in harmonie met Degene die weet wat je echt nodig hebt.

From the book

Al vanaf de geboorte ligt in een mens het verlangen naar echtheid. Al in de kinderjaren zoekt men naar identiteit. Hoe zie ik eruit? Kom ik wel echt over?
Een vraag die dan gesteld wordt: Wat is de invloed van sociale media op de identiteitsvorming en het zelfbeeld van jongeren? Wat beïnvloedt het zelfbeeld van volwassenen?
Een vraag die ouders in onze moderne wereld veel stellen: Wat zien onze kinderen allemaal online en wat voor effect kan dat krijgen op hun gedrag? Ziet de jeugd niet steeds minder het onderscheid tussen mediabeïnvloeding en werkelijke weergave van de feiten? Wat is nog echt en wat is fantasie. Wat is werkelijkheid? Waarop zijn wij geijkt?
In tv-programma’s gaan volwassenen op zoek naar hun identiteit. Ze hebben hun vader, moeder, broer of zus die nog leeft, in hun leven nooit ontmoet. Ze zijn al een hele tijd op zoek. Wie is mijn vader of moeder? Hoe ziet die eruit? Hoe is die in de kern? Hoe denkt hij of zij? Hoe denkt hij of zij over mij? Is hij/zij me niet vergeten? Wat is de oorzaak geweest dat we van elkaar gescheiden leven? Waarom konden we er niet voor elkaar zijn?

Ik verloor mijn vader toen ik 13 was. Hij stierf ten gevolge van kanker. Hij was een introvert maar godvruchtig iemand. Ik weet zeker dat hij veel van ons als gezin gehouden heeft. Maar ik weet weinig over wie hij echt innerlijk was. Dat kon hij moeilijk uiten. Dat had geloof ik ook te maken met zijn oorlogsverleden. Gelukkig is mijn moeder 93 geworden en heeft zij heel veel voor ons mogen betekenen in liefde, zorgzaamheid en medeleven. Bij mij – en ook bij velen – is denk ik het gemis van een echte vader geweest, en ook het gemis van echte vaderliefde.
We verlangen met zijn allen naar vrijheid, naar echtheid, en naar echte liefde. Velen gaan dit verlangen uit de weg. Ze gaan een leven leven dat niet echt is. Dit wordt dan opgevuld met de een of andere verslaving: eetverslaving, alcoholverslaving, drugsverslaving, seksverslaving, enzovoort.

About the author

Herman Laurijssen debuteert met dit boek vol waarheden, opgedane ervaring en wijsheden. Hij schrijft vanuit zijn inspiratie door wandelingen in de natuur, hij overziet zijn levenswandel als keuken- en interieur adviseur, maar ook als gewone echtgenoot en vader. Hij overziet zijn vele zegeningen, maar ook wat hij gedurende vele jaren heeft gemist. Gaandeweg leerde hij meer en meer zien in een ander perspectief, meedenkend, meevoelend met de ander. Geïnspireerd vanuit bijbelse waarheden, is het zijn verlangen de lezer te bemoedigen en op te bouwen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

In het huis van de herder - Bemoedigende woorden in tijden van verandering

Author:

Herman Laurijssen

Category:

Religion

Number of pages:

224

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

02-07-2021

ISBN:

978-94-643-1546-2 / 9789464315462

Price:

€ 21,99

Language

Dutch