Nachtmerrie op de IC - Hoe ik door het coronavirus in een waanwereld belandde

Irene Captijn

Category: Health

€ 23,50
Free shipping
Delivery between five and ten working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het is begin 2020. De wereld is in de ban van het coronavirus. Irene maakt zich niet zo druk, ook al is zij werkzaam in een huisartspraktijk. Virussen komen en gaan, dus waarom zou het dit keer anders zijn? Toch belandt zij op de IC, waar zij tijdens haar beademing in een waanwereld terecht komt die zo levensecht is, dat niemand haar zou hebben kunnen overtuigen dat het een niet bestaande werkelijkheid was. In dit boek neemt ze de lezer mee in haar ervaringen van waan en realiteit, precies zoals zij haar ziekteproces beleefd heeft.

From the book

De kamer was donker en enkel het licht van de gang scheen voorzichtig door de kierende deur in het kleine halletje. Haar hartslag was hoog en bonkte non-stop. Ze moest hier weg! Wakker blijven, wakker blijven, dwong ze zichzelf. Stel dat hij weer langs zou komen?
Ze had het nog niet gedacht of de deur ging open en daar verscheen dokter Covid. Met een grote grijns op zijn gezicht liep hij naar haar infuus toe en zette daar een grote lege spuit, in de zijlijn van de slang. Ze wilde roepen, schreeuwen, maar er kwam geen enkel geluid uit haar keel. Ze had gelijk; hij wilde haar ombrengen door lucht in haar bloedvaten te krijgen waardoor haar hart zou stoppen. Geen hond die er raar van op zou kijken en de artsen zouden vast denken, als ze haar dood vonden, dat het virus haar de das om zou hebben gedaan. Haar hart ging nog veel sneller kloppen, wat moest ze doen?
In paniek trok ze aan de infuusslang in haar hand, die lucht-bel zou haar lichaam niet bereiken! Lachend verliet dokter Covid haar kamer, haar in paniek achterlatend. Ze moest hier weg, maar hoe?
De volgende nacht werd ze net op tijd wakker en zag hoe dokter Covid met zijn inmiddels bekende lach een onbekende vloeistof in haar infuuszak spoot. Irene besloot direct dat dit geen goed nieuws was en drukte in paniek op de bel om de zuster te alarmeren. Dokter Covid kon alleen maar grijnzen en was totaal niet onder de indruk dat er hulp van de zuster onderweg was. Hij groette de zuster vriendelijk, maakte flirterig een praatje met haar en verdween naar de gang.

About the author

Irene Captijn (1974) is getrouwd met Raymond en heeft drie volwassen kinderen uit een eerder huwelijk. Irene is van beroep geen auteur, maar doktersassistente bij een huisartspraktijk en heeft in januari van 2020 haar diploma tot praktijkondersteuner behaald. Dat zij ooit een boek zou gaan schrijven had zij nooit bedacht, totdat zij dodelijk ziek werd door het coronavirus. Het virus deed haar op de IC belanden, waar ze in een waanwereld terecht kwam. Haar bizarre ervaring heeft zij opgeschreven in haar eerste boek: ‘Nachtmerrie op de IC’.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nachtmerrie op de IC - Hoe ik door het coronavirus in een waanwereld belandde

Author:

Irene Captijn

Category:

Health

Number of pages:

106

Illustrated:

No

Format/size:

Hardcover 12,5 cm x 20 cm

Release date:

23-04-2021

ISBN:

978-94-643-1280-5 / 9789464312805

Price:

€ 23,50

Language

Dutch