De berg van het leven

Alieke Kemkes

Category: Stories

€ 20,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In dit boek neem ik jullie mee met mijn reis door hoge bergen en diepe dalen. Deze bergen en dalen gaan we beklimmen en afdalen met de racefiets. In dit boek zal je ervaren en lezen dat we gaan klimmen en dat we voor komen. We bereiken mooie uitzichten en prestaties waar we trots op mogen zijn. Maar ook zal je ervaren en lezen dat we ook op sommige momenten snel afdalen en door een donker en diep dal heen moeten fietsen. Ben jij ook bergen en dalen aan het beklimmen? Verlang jij ook naar dat mooie uitzicht? Dat uitzicht wat nu misschien nog nergens te bekennen is? Wil jij weten hoe het is om deze fietstocht te maken?

From the book

Je kan in je leven op een punt komen, dat je vastgestrikt zit aan je eigen (denk)patroon. Je hebt dingen meegemaakt en je hebt jezelf een bepaald gedrag aangeleerd. Zelf heb je dit soms helemaal niet door. Je kan op een punt komen, dat dat patroon niet meer werkt. Dat het niet meer lukt om dat gedrag te herhalen. Je komt vast te zitten. Herkent u/jij dit? Het is goed om eens stil te staan of jij een patroon hebt en of je jezelf een gedrag hebt aangeleerd. Ik had mezelf een gedrag aangeleerd, maar na een lange tijd raakte ik verstrikt en zat ik vast. Toen ik uiteindelijk hulp had voor mijn depressie, zijn mijn (denk) patronen duidelijk geworden en ging ik ze herkennen. Zo ben ik, stapje voor stapje, de oude fiets (oude denkpatronen) weg gaan gooien en nieuwe fietsen gaan uitproberen. Je vertrouwd je materiaal van je fiets. De fiets waar je al je hele leven op fietst, voelt alsof je eraan vast gebonden zit. Je wilt eigenlijk geen andere. Maar dan opeens gaan er onderdelen kapot of zijn versleten. De fietsenmaker zegt dat je een andere fiets nodig hebt, want hier kan je niet langer op fietsen. Je vind het heel erg moeilijk om deze fiets los te laten. Je hebt er al zo veel kilometers op gefietst en je hebt al zo veel bergen en dalen beklommen met deze fiets. Dat ging niet zonder vallen of stoten, maar je wilde geen nieuwe fiets, want dat is toch wel een beetje eng. Soms is het tijd voor een nieuwe aanpak. Soms zal je dingen in je leven los mogen laten of veranderen, zodat je uit het oude patroon komt. Als je vast blijft zitten aan het oude patroon (oude fiets), zal je niet kunnen veranderen. Maar als je de stap zet om langzaam het oude patroon los te laten en af en toe eens een ritje gaat maken op de nieuwe fiets, zal je merken dat het wennen is. Alles is anders. Het voelt raar, het schakelen gaat anders, je zithouding is anders, remmen, sturen, trappen.

About the author

Alieke Kemkes (2000) heeft een moeilijke en zware periode achter de rug. In deze moeilijke tijd van depressie, angsten, onzekerheden en trauma's heeft schrijven haar erg geholpen. Het heeft haar geholpen (en nu nog steeds) om deze tijd een plekje te geven en het heeft haar behandelaren ook erg geholpen om haar beter te begrijpen. Ze hoopt met dit boek andere mensen te kunnen helpen en dat dit boek hen tot steun kan zijn, zodat ze weten dat ze niet alleen zijn.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De berg van het leven

Author:

Alieke Kemkes

Category:

Stories

Number of pages:

222

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

16-07-2021

ISBN:

978-94-643-1592-9 / 9789464315929

Price:

€ 20,99

Language

Dutch