Jan - Een liefdesverhaal Voor verdraagzaamheid Tegen racisme en haat Door verandering

Luc Van Gael

Category: Children books

€ 18,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jan, een liefdesverhaal. Voor verdraagzaamheid. Tegen racisme en haat. Door verandering. Voor jongens én voor meisjes. Ernstig en vrolijk. In minder dan 15.000 woorden krijgt de jonge lezer enkele levensbeschouwelijke thema’s op een kindvriendelijke manier voorgeschoteld, waarover her en der een zweempje humor neerdwarrelt. We maken kennis met de jeugdige inheemse Amerikaan Jan en zijn hond. Jan is verliefd op Haren-in-de-Wind. Jan heeft enkele bijzondere vrienden: Slanke-Handen (transgender), Zonder-Rust (ADHD), Mbambi Batongo (bootvluchteling), Joesef (vluchteling), ... Samen beleven zij hun jeugd in een steeds veranderende wereld. Verandering en verdraagzaamheid lopen als een rode draad doorheen het boek. Een ander thema is oorlog. Oorlog is iets heel ergs en heeft vluchtelingen tot gevolg.

From the book

Vijf jaar geleden kwamen Mdamhert en Mbambi Batongo dus met hun bootje over de rivier naar het inheemse tentenkamp. Mdamhert Batongo vertelde aan de inheemse Amerikanen dat ze uit hun land waren weggevlucht. Omdat er daar oorlog was. De inheemse Amerikanen vonden dat heel erg voor hen. Want heel lang geleden was er bij de inheemse Amerikanen ook oorlog ge-weest. Daar vertelden alle opa’s en oma’s nog heel vaak over. Oorlog is iets heel ergs.

Mbambi Batongo heeft alleen maar een vader. Hij heeft geen moeder. Nou ja, iedereen heeft een moeder. Mbambi Batongo dus ook. Maar de moeder van Mbambi is dood. Door de oorlog. Daarom waren Mdamhert en Mbambi Ba-tongo weggevlucht. Omdat ze bang waren dat zij anders ook gedood zouden worden. Alle inheemse Amerikanen waren heel triest toen ze dat verhaal hoorden. Daarom gaven ze Mdamhert en Mbambi een inheemse tent. En ook kleren en eten. En vanaf dan mochten Mdamhert en Mbambi Batongo bij hen in het kamp wonen. En nu zijn ze er heel gelukkig.

About the author

Luc Van Gael is een goedlachse kerel die geboren is in Turnhout (België) in 1965. Na de mooie reacties die hij kreeg op zijn vorige boeken, besloot hij dat het tijd werd om eens een echt kinderboek te schrijven. Het is Jan geworden. Het schrijven ervan deed hem terugdenken aan de mooie tijd, waarin hij, net voor het slapen gaan, verhaaltjes vertelde aan zijn jongste zoon. Het waren veelal interactieve verhaaltjes die ter plekke werden verzonnen en die vaak uitdijden, om die laatste nachtzoen zo lang mogelijk uit te stellen.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Jan - Een liefdesverhaal Voor verdraagzaamheid Tegen racisme en haat Door verandering

Author:

Luc Van Gael

Category:

Children books

Number of pages:

76

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

24-09-2021

ISBN:

978-94-643-1822-7 / 9789464318227

Price:

€ 18,50

Language

Dutch