Oost West Samen Best - Een bundel reisverhalen

Didi

Category: Travel

€ 21,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wil je meer van de wereld proeven? In Oost West Samen Best neemt Didi je met 26 reisverhalen mee over soms bijna onbegaanbare paden, ver weg en dichtbij. Na haar eerste reis naar de Himalaya volgden nog vele voetstappen op eilanden en over bergpassen: van het dak van de wereld tot Down Under en onder onze zeespiegel. Deze bij elkaar achttienjarige ontdekkingsreis slaat bruggen tussen het Oosten en het Westen. Didi beschrijft haar belevenissen vol vervoering en met een scherp oog voor detail. Niet de bestemming, maar de weg doet ertoe. De verhalen gaan niet alleen over ‘de reizen van haar leven’, maar meer nog over het leven op reis.

From the book

Het basiskamp is een vreselijk, duur, vies en druk oord. Daar kan je het beste maar zo kort mogelijk zijn. We arriveren aan het einde van de middag, gaan om 19:00 uur naar bed en vertrekken in het holst van de nacht. Dat is ook de bedoeling om een gure wind en smeltende sneeuw met glij- en lawinegevaar voor te zijn. Vergeleken met de Nepalezen en Canadezen uit Yukon ben ik een ‘groentje in de sneeuw’. Ik krijg nog net mee dat als ik in een sneeuwhol wegzak, zo snel mogelijk mijn voeten moet bewegen om bevriezing te voorkomen. Met de volle maan en een kristalheldere sterrenhemel torsen we omhoog naar 5100 meter. Ze geven een magisch gevoel, alsof ze ons zodanig verlichten dat we zonder ademnood in één stuk de pas opkomen. De volle maan verschuilt zich langzaam achter de bergen en maakt plaats voor de felle hoogtezon die haar licht weerkaatst in de sneeuw. Op de pas hang ik natuurlijk weer mijn Tibetaanse gebedsvlaggetjes met wensen voor al mijn naasten op. Als ik ’s nachts nog geen oog dichtdoe op dat vroege tijdstip bedenk ik bij de muziek van de film ‘de Himalaya’ mijn wensen, zodat ik tijdens de tocht mij vol kan concentreren op mijn voeten. Dat is daar nodig ook, want iedere gedachte die in plaats van naar mijn voeten naar mijn nog herstellende buik en licht opspelende hoofdpijn gaat, wordt bestraft met een glijpartij. Babu begeleidt me zo geweldig goed, dat ik geen moment bang ben. Hij zekert eerst zijn voetstap in de twee meter hoge bevroren sneeuw, waar ik vervolgens mijn voet in kan zetten. Bij het minste geringste wegslippen, beweegt hij met een gigantisch snel reactievermogen zijn arm achterwaarts. Eén keer val ik zacht achterover op mijn rugzak op de keien en sneeuw. Zo goed als ik terecht kom, dendert mijn waterfles honderden meters naar beneden. Babu is zo gek om die nog te gaan redden. Diep ingedeukt keert de fles terug.

About the author

Didi (pseudoniem - 1974) heeft haar 'anker' in Rotterdam. Haar hart gaat uit naar 'Boeddha's bergen', waar ze zich keer op keer thuis voelt komen. In Nepal heeft ze haar familie uitgebreid. Daar noemt iedereen haar Didi (grote zus). Voor ‘haar broer’, de zo betrouwbare gids Babu, zet ze kleinschalige projecten op. Ze helpt hem een aardbevingsveilig huis te bouwen en sponsort de studie van zijn zoon. Als de coronacrisis toeslaat, houdt ze de geldkraan voor eten en gezondheidszorg open. Haar interesse gaat uit naar gedrag dat ver van haar bed is, zowel in haar dagelijks werk als recherchepsycholoog als op reis. Reizen inspireert haar om het leven vanuit een ander perspectief te zien. In de natuur, op de squashbaan en met tai chi maakt ze haar hoofd leeg.


De opbrengsten van dit boek zullen rechtstreeks naar goede doelen in Nepal gaan.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Oost West Samen Best - Een bundel reisverhalen

Author:

Didi

Category:

Travel

Number of pages:

216

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

10-09-2021

ISBN:

978-94-643-1792-3 / 9789464317923

Price:

€ 21,99

Language

Dutch