Meer dan ik denk - Niet langer verdwaald in het leven na mijn late diagnose autisme

Emma Poot

Category: Biographies

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In deze autobiografie beschrijft Emma haar hobbelige leven vanaf twaalfjarige leeftijd. Ze heeft altijd wel het gevoel gehad dat er iets met haar aan de hand was, maar wat? Emma heeft vele mentale worstelingen gekend die haar leven niet makkelijk hebben gemaakt. Dit heeft haar gevormd tot wie zij nu is. Als jong meisje was zij al op zoek naar coping mechanismen om met het leven te kunnen omgaan omdat zij niet goed kon meekomen in het reguliere leven. Je zou kunnen zeggen dat Emma verdwaald was in dit leven, op zoek naar haarzelf en verbinding met andere mensen. In dit boek beschrijft zij haar leven en de weg naar haar autisme-diagnose.

From the book

Op school werd mijn verdriet alleen maar erger. Vrienden had ik niet. Elke pauze bracht ik alleen door aan een tafel. Als een leraar mij zag, deed ik snel een boek voor mijn hoofd. Zo vaak moest ik huilen. Mijn klasgenoten en leraren wisten niet dat ik me zo verdrietig voelde. Ik wilde niet dat zij het wisten. Elke keer als ik tranen voelde opkomen, stak ik mijn vinger op. Vervolgens rende ik naar de wc om daar te huilen en mijn verdriet te uiten. Mezelf volledig laten gaan kon ik niet. Ik was tenslotte op school en moest na een tijd weer terug naar de les. Masker op en terug de les in. Dat was zo vermoeiend.

Al vond ik wel dat mijn pijn en verdriet er mochten zijn, was er op school nooit ruimte en tijd voor. Het zorgde ervoor dat ik extreem veel dingen opkropte. Ik voerde een strijd op school en een strijd tegen mijn depressie. Ik wilde niet naar school maar ik raapte mezelf bij elkaar en ging toch, koste wat het kost. Aan opgeven deed ik niet. Doorgaan, hoeveel pijn het ook deed.

Niemand keek naar me om. Niemand viel het op hoe diepongelukkig ik van binnen was. In de pauze maakte ik vaak vast wat van mijn huiswerk. Mijn boterhammen at ik soms zelfs op de wc op, waar niemand mij kon zien. Ik was zo anders dan de rest van mijn klasgenoten. Veel van hen blowden en dronken, maar ik deed dat niet. Ik was niet het meisje dat mee zou doen om erbij te horen. Nog is er geen garantie dat je er dan bij gaat horen en daarbij ga je hiermee aan jezelf voorbij.

Als ik thuiskwam van school, ging ik meteen naar boven om mijn huiswerk te maken. Ik zat toen in de derde van de havo. Een niveau dat eigenlijk te hoog gegrepen voor me was. Altijd moest ik op mijn tenen lopen. In rekenen ben ik heel slecht. Daarnaast heb ik dyscalculie en een disharmonisch intelligentieprofiel.

About the author

Emma woont in Utrecht sinds 2007. Sinds 2017 woont zij samen met haar vriend. In het verleden is zij iemand geweest die altijd op de achtergrond was, zeer stil en verlegen. Op papier kon zij zich beter uiten dan in real life. Zij vond in schrijven dan ook haar uitlaatklep. Inmiddels laat zij al veel meer van zichzelf zien en dit komt mede doordat zij zichzelf de afgelopen jaren veel beter heeft leren kennen. Zij heeft zelf kunnen meemaken hoe erg het je kapot kan maken als je niet jezelf kunt zijn. Sindsdien zet zij zich ook in om de stigma’s binnen de mentale gezondheid te doorbreken. Emma houdt naast schrijven van muziek, series kijken en leuke dingen doen met vrienden. Ze kruipt steeds meer uit haar schulp en merkt hoe bevrijdend dit voelt. Ze hoopt dat anderen dit ook kunnen ervaren.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Meer dan ik denk - Niet langer verdwaald in het leven na mijn late diagnose autisme

Author:

Emma Poot

Category:

Biographies

Number of pages:

182

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

25-06-2021

ISBN:

978-94-643-1580-6 / 9789464315806

Price:

€ 20,50

Language

Dutch