Cover voorkant
Joop en Arie - Bijzondere ontmoetingen in coronatijd
Joop en Arie - Bijzondere ontmoetingen in coronatijd

Joop en Arie - Bijzondere ontmoetingen in coronatijd

Ton Badhemd en Yvonne Kapteijns-Kuiper

Category: Novels
  • (2)

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Met een aanstekelijk enthousiasme en een onverwoestbaar optimisme gebruikten Ton Badhemd en Yvonne Kapteijns-Kuiper de alomtegenwoordige maatschappelijke beperkingen tijdens de coronapandemie om deze te veranderen in hun onverwachte tegendeel. ‘Joop en Arie’ zag het levenslicht; een verhaal dat een flinke neus zet tegen de kommer en kwel die dagelijks uit de media stroomden en stromen. Het leven gaat verder, hoe dan ook, in welke vorm dan ook. De humor, liefde, plantrekkerij en vooral levenslust straalt je van iedere pagina tegemoet en vormt een krachtig antidotum tegen de aangeboren menselijke onhebbelijkheid altijd maar het negatieve te willen zien. Nee, daar hebben ome Joop en Arie geen boodschap aan. Leef mee met de liefde van de personages voor elkaar en vooral voor het leven in zijn totaliteit.

From the book

Joop opent zijn postvak en haalt er de krant, een tijdschrift over schepen en een kaartje uit. Met een brede glimlach herkent hij het handschrift. Fien houdt woord. Benieuwd naar wat ze hem dit keer heeft gestuurd, draait hij de hoek om naar de lift en botst tegen zuster Marianne op. Enveloppen, tijdschrift, telefoon, tasje en sleutels vallen op de grond. Uit het tasje komt een roze kanten stukje stof tevoorschijn. ‘Meneer Bergmans!’ roept Marianne geschrokken. ‘Wilt u me naar de andere wereld hebben!’ Joop bukt moeizaam om zijn post op te rapen en mompelt: ‘U brengt me op een idee.’ ‘Dat heb ik gehoord, meneer Bergmans.’ ‘Nou, dan hoef ik het niet te herhalen.’ Joop krijgt een dodelijke blik van Marianne. ‘Grapje, zuster,’ verontschuldigt hij zich snel. Hij raapt het tasje op en schuift het stukje stof erin. Marianne grist het uit zijn handen en beent weg. Als ze uit zicht is, steekt hij balorig zijn tong uit. ‘Joop!’ hoort hij achter zich en andermaal laat hij zijn post vallen. ‘Jezus, Patrick! Is het vandaag de landelijke wacht-je-bewoners-op-en-bezorg-ze-een-hartverzakking-dag of zo?’ ‘Sorry Joop, ik wilde je niet laten schrikken.’ Patrick helpt hem met het oprapen van zijn post en vindt een kassabon. Verbaasd ziet hij de naam van een bekende lingerieketen, het artikel en het bedrag. ‘Is deze ook van jou? 80D lijkt me niet jouw maat.’ lachend geeft hij de kassabon aan Joop. ‘Wil je me iets vertellen?’ Joop bekijkt de kassabon. ‘Godmiljaar, hier kan ik een jaar lang onderbroeken van kopen. Dit moet van zuster Marianne zijn.’

About the authors

Ton Badhemd en Yvonne Kapteijns kenden elkaar vóór het schrijven van dit boek alleen van verhalen en reacties die ze plaatsten op het forum van Schrijven Online. Een opdracht over corona – schrijf een brief aan iemand in een verzorgingshuis – bracht hen persoonlijk met elkaar in contact, een unieke samenwerking was het gevolg. 

Ton schrijft sinds 2017 korte verhalen op verschillende schrijversforums. Enkele verhalen vonden hun weg naar verhalenbundels (Enge verhalen van heelnederlandschrijft.nl, 2017; 55 woordenverhalen deel 3 van Schrijverspunt, 2018). Je kunt meer van hem lezen op www.tonbadhemdschrijft.nl. 

Yvonne is in het dagelijks leven echtgenote, moeder en dialyseverpleegkundige. Sinds 2019 is ze lid van het forum op Schrijven Online en schrijft korte verhalen. Twee van haar inzendingen - The Holiday, De rivier en de flamingo - werden gepubliceerd in het literaire tijdschrift Alice. Haar 100-woorden verhaal Mooi Mens verscheen juni 2020 in de bundel Bedankt! Een ode aan alle cruciale beroepen tijdens de eerste lockdown. Ze plaatst haar verhalen op www.fiefonline.com.

Reviews

2022-07-20 17:03:55 | By: Marijke van Leeuwen | Rating:
Wat een ontzettend leuk boek! Ik heb het bijna in één adem uitgelezen. Het leest ook erg makkelijk. Er zijn veel herkenbare situaties. Ik moest soms ook denken aan Hendrik Groen. Er zat veel humor in, af en toe was het een beetje spannend en leuk dat er ook wat ontluikende romances inzaten. Ik heb er van genoten!

2021-10-12 14:24:39 | By: Elfers-Wijffels | Rating:
Bijzondere ontmoetingen zijn het zeker, in het te starten schrijfproject in huize De Schemering, om de eenzaamheid onder de ouderen te verzachten.
De talrijke plannetjes van de betrokkenen houden het verhaal effectief onder spanning.
Tegen de beperkende coronamaatregelen in buiten bewoners en mantelzorgers met hulp van verpleegkundige Patrick hun kansen uit en dat levert verrassingen op en nieuwe vriendschappen. Een nevenintrige in de vorm van een te onthullen medicijnfraude van de hoofdverpleegkundige stuwt de verhaalspanning verder op.
Langs alternerende verhaallijnen volgen we de personages in hun strevingen.
De auteurs weten mij als lezer goed bij de les te houden en regelmatig een grote glimlach te ontlokken om hun bijzonder creatieve vondsten.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Joop en Arie - Bijzondere ontmoetingen in coronatijd

Authors:

Ton Badhemd en Yvonne Kapteijns-Kuiper

Category:

Novels

Number of pages:

186

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

24-09-2021

ISBN:

978-94-643-1795-4 / 9789464317954

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (2)