Pandora's erfenis - Deel 1

Fiona Gothfield

Category: Fantasy
  • (8)

€ 19,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer het leven van twee jonge vrouwen op een kruispunt staat, gaan ze beiden naar de Dominicaanse Republiek. Ainsley gaat voor haar werk, terwijl Lilian er als getuige moet zijn voor het huwelijk van haar beste vriend, David. Hoe dichter ze bij hun bestemming komen, hoe meer vreemde dromen ze krijgen waarin ze elkaar ontmoeten. Heeft dit een speciale betekenis? Allerlei vragen, die wachten op een antwoord, spoken door hun hoofd. Tijdens het feest van Día de los Muertos waarop een belangrijke ziener geëerd wordt, zal alles duidelijk worden... Haar voorspellingen, net als de zussen, schitteren onder een prachtige sterrenhemel die de waarheid zal blootleggen.

From the book

Een uurtje later is het moment dan eindelijk aangebroken. Alejandro, de presentator, zal me aankondigen en dan stap ik het podium op.

“Bedankt Alejandro voor deze mooie aankondiging. Wauw, wat een massale opkomst. Ik wil jullie graag bedanken, maar vooraleer ik dat doe, presenteer ik jullie graag de plaatselijke theatergroep die iets heel spectaculairs voor ons in petto heeft. Geef hen een daverend applaus voor Ajì Picanté!”

Het doek valt en het publiek applaudisseert. Ik stap het podium op en zeg: “Bedankt voor dit wonderbaarlijke stuk, een prachtige uitbeelding van een van onze bekendste mythes, behalve dan de liefde tussen mezelf en Luano.”

Hij gooit me vanaf de zijkant een handkus. Ik wil naar Luano een kus teruggooien, maar mijn aandacht wordt getrokken door twee paar lapis lazuli blauwe ogen. Twee jonge vrouwen staan in de menigte naar me te kijken. Ik voel de rilling over mijn ruggengraat gaan en kan het aankomende visioen niet tegenhouden.

“Twee paar ogen. Twee paar handen. Verenigde krachten. Drie plagen zullen de wereld omverblazen. Lucht verdwijnt. De engel des doods verschijnt en het kwade herrijst.”

Alles wordt zwart en ik word wakker in de sterke armen van mijn echtgenoot.

“Wat is er gebeurd?” stamel ik.

“Je had een visioen, lieverd, weet je dat niet meer?”

Luano klinkt bezorgd. Ik zie iedereen vreemd naar me kijken, ik lig midden op het podium.

“Kun je me alsjeblieft naar huis brengen? Ik ben plots heel moe,” zeg ik.

“Natuurlijk lieverd, ik haal de auto.”

“En geef alsjeblieft ons adres aan die jonge vrouwen daar. Je herkent ze zo, ze zijn niet verkleed als La Catrina. Zeg hen morgen te komen om zes uur ‘s avonds. We hebben hen veel te vertellen.”

“Wie zijn ze?” vraagt Luano verwonderd.

“Het zijn de dochters van Pandora en het is absoluut niet goed dat ze elkaar gevonden hebben.”

Luano draait zich om en laat me met een bang hart achter.

About the author

Nikky Fioole en Sara Goossens kennen elkaar al sinds het tweede middelbaar en zijn beste vriendinnen. Soms hebben ze het gevoel dat ze zelf een tweeling zijn en het leven op dezelfde manier tegemoet gaan. Gekker dan de geboorte van hun dochters - die beiden op een termijn van 38 weken en twee dagen geboren zijn op de 29ste van de maand, met twee maanden ertussen (hoe gek is dat?) - kon het niet. Zowel Nikky als Sara hadden een onuitgesproken wens om te schrijven, en vanaf het moment dat ze dit wisten van elkaar... kwam er een wervelwind aan ideeën tevoorschijn met als kers op de taart: Pandora’s erfenis. Het eerste deel in de reeks van Pandora’s sage.

Reviews

2021-10-09 15:30:06 | By: Belgiumbookshelf | Rating:
Hello booklovers Ik heb dit boek gelezen voor de blogtour die ik mag aftrappen en heb heel erg genoten tijdens het lezen van dit boek. Pandora's erfenis is geschreven door 2 vriendinnen. Ik had het verhaal heel erg anders verwacht dan dat het is, maar ik ben er heel erg aangenaam door verrast en vind dat de schrijfsters een heel mooi debuut en begin van de serie hebben neergezet met dit boek. Alles wat er in het boek staat past perfect in elkaar, dus deze twee vriendinnen zijn als schrijfster heel erg goed op elkaar ingespeeld. De schrijfstijl is heel erg aangenaam om het boek te lezen en alle gebeurtennissen goed te kunnen begrijpen. Het is niet moeilijk verwoord en de manier hoe alles verwoord wordt zorgt er voor dat je wil blijven verder lezen. Het is een boek dat heel erg vlot leest. Het hele verhaal is heel erg goed uitgewerkt. Zowel de verhaallijn als de personages. Het is een verhaal met heel wat emoties, die je heel erg bij het verhaal betrekken en je aandacht bij het verhaal blijven houden. je krijgt heel wat informatie over de hoofdpersonages waardoor je een goed beeld kan vormen wat voor personen de personages zouden kunnen zijn. Ik vond het slim van de schrijfsters om niet ieder personage heel erg uitgebreid te leren kennen, want dit zorgde er voor dat het boek niet langdradig is. Dat het boek in meerdere perspectieve is geschreven is zorgt er voor dat je de twee hoofdpersonages heel goed leert kennen. De hoofdpersonages hebben niet heel hun leven een perfect leven gehad, wat het heel menselijke personages maakt om te lezen. Ik ben heel erg blij dat ik dit boek heb mogen lezen. Het is een heel sterk boek en goede start van de serie. Het is een boek waar je bij het begin niet weet waar je je aan kan verwachten, maar je zonder dat je het weet verrast en het boek niet wil neer leggen er is ook zeker voor de juiste lengte van dit boek gekozen. Ik geeft dit deel in de serie alvast 4,5 sterren en ben benieuwd wat de twee hoofdpersonages nog allemaal gaan beleven.

2021-10-02 15:40:53 | By: Noëmi | Rating:
Pandora's erfenis by Fiona Gothfield. Part one of a new series that I would like to know more about! The story is about two young women that need some change in their life and go to the Dominican Republic. One goes for a wedding another for her job, but when they meet the world changes, and not for the better! There are great forces that come again to the surface. And they will need to work hard to save the world. . I liked to read this one because there is a lot that happens and you get dragged into the story and want to know more. The only thing that lacked a bit was emotion. I had the feeling that in the begining I was getting a lot of information without the needed feelings. But it got better near the end. I would recommend this one to everyone who is above 18 and likes to read a book were the normal world collides with fantasy and wants a dash of romance.

2021-10-01 13:02:10 | By: Loraine | Rating:
Na het lezen van de flaptekst van ‘Pandora’s erfenis’ wist ik dat ik dit boek moest lezen. De flaptekst was heel mysterieus en integrerend. Toen Fiona Gothfield op zoek was naar mensen die mee wilde doen aan blogtour heb ik geen seconde getwijfeld en me aangemeld. Hoe leuk is het dat ik ben uitgekozen! ‘Pandora’s erfenis’ gaat over Ainsley en Lilian. Beide zijn met verschillende redenen afgereisd naar de Dominicaanse Republiek. Ainsley voor werk en Lilian omdat ze de getuige is op de bruiloft van haar beste vriend David. Maar hoe dichter ze bij hun bestemming komen hoe vreemder hun dromen worden. Het roept allerlei vragen op bij Ainsley en Lilian, maar kunnen ze de antwoorden op deze vragen vinden? In het begin had ik moeite om in het verhaal te komen. Er komen ineens allemaal verschillende personages op je af, hierdoor is het soms onduidelijk wie bij wat hoort. Dit was na een aantal hoofdstukken verholpen omdat het boek heel gedetailleerd is geschreven. Als je eenmaal de personages uit elkaar weet te houden heb je een goed beeld van ze. Hun karakters komen uitgebreid aan bod en ze nemen je mee in hun zoektocht naar de waarheid. Het boek zit vol mysterie waarbij telkens maar een klein beetje van het mysterie wordt opgelost. Dit nodigt uit om verder te lezen omdat je het hele mysterie wilt oplossen. Daarnaast is de verhaallijn erg origineel wat het ook prettig lezen maakt. Er wordt geregeld van perspectieven gewisseld, dit helpt om de personages beter te begrijpen. Door het verschil van perspectief zie je ook het verschil in de karakters van Ainsley en Lilian. Beide reageren ze op een andere manier en gaan ze ook op een hele verschillende manier om met een situatie. Sommige punten hadden van mij wat bondiger gemogen terwijl andere weer wat uitgebreider hadden gemogen. Er werd wel eens stilgestaan bij een gebeurtenis die uiteindelijk weinig invloed had op het verhaal, terwijl sommige gebeurtenissen veel invloed hadden op het verhaal en dit werd dan maar kort besproken. Met dit eerste deel zijn de personages tot leven gewekt! Ik ben heel benieuwd hoe het verder met ze gaat en wat er in het volgende deel gaat gebeuren. Ik heb genoten van het boek, ‘Pandora’s erfenis’ krijgt van mij ***,5!

2021-09-30 17:27:01 | By: proudbookjunkie | Rating:
Twee jonge vrouwen staan op een kruispunt in hun leven en reizen af naar de Dominicaanse Repubiek. Ainsley voor haar werk en Lilian is er als getuige voor het huwelijk van haar beste vriend David. Hoe dichter ze bij de bestemming komen, hoe meer dromen ze krijgen waarin ze elkaar ontmoeten. Wat heeft dit voor betekenis? Fiona Gothfield is een schrijversduo bestaande uit twee vriendinnen Nikky en Sara en ze nemen je mee in een unieke wereld, met visioenen als groot middelpunt. Ze hebben beide een fijne schrijfstijl al merk je soms wel invloeden van Belgische komaf doordat de dingen dan net iets anders genoemd worden dan je gewend bent, maar dat was niet storend. Aan het verhaal kan je merken dat dit een inleiding is tot iets veel groters er worden veel dingen uitgelegd en er zijn terugblikken naar eerdere momenten. Je leert de personages goed kennen, doordat het verhaal uit perspectieven van de vrouwen verteld wordt. Het enige nadeel hieraan vind ik dat er soms een herhaling optreed, maar dan door de ogen van het andere personage. Ik vind het een leuke inleiding en ben benieuwd wat deze serie nog meer gaat brengen. Ik kijk er in ieder geval naar uit om het volgende deel op te pakken van dit duo.

2021-09-13 16:31:16 | By: Stefanie | Rating:
Groot gelijk dat jullie aan het schrijven zijn gegaan! Ik lees normaal graag thrillers, en niet vaak fantasy, maar dit verhaal is spannend met verrassende wendingen. In het begin was het voor mij wennen aan de ietwat 'jongere' taal, op zich logisch gezien de auteurs eigenlijk nog heel jong zijn. Buiten dat kan ik alleen maar zeggen dat ik uitkijk naar het volgende boek, en wie weet nog veel meer. Een heel mooie en veelbelovende start!

2021-09-13 16:48:13 | By: Laurent | Rating:
Even wennen in het het begin, maar eens je mee bent, wil je meer. Ik ben getriggerd en kijk uit naar het vervolg

2021-09-06 20:25:54 | By: Linda | Rating:
Heel leuk boek en vooral een goed debuut. Mooie opbouw van het verhaal en onverwachte wendingen die je nieuwsgierig maken en houden. Ik lees meestal geen "fantasy" maar deze smaakt zeker naar meer en ik kijk dan ook erg uit naar deel 2.

2021-08-18 11:30:13 | By: Daisy | Rating:
Heel leuk boek. Proloog is voor mij wat iets moeilijk maar eens je daar door bent is het een zalig boek en snap je ook de proloog. Kijk al uit naar deel 2. Echt een aanraderWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Pandora's erfenis - Deel 1

Author:

Fiona Gothfield

Category:

Fantasy

Number of pages:

170

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

06-08-2021

ISBN:

978-94-643-1671-1 / 9789464316711

Price:

€ 19,99

Language

Dutch

Rating:

  • (8)