De Bezoekers

Reginald Zaandam

Category: Novels

€ 22,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Grondstoffen raken op. Voorraden voor de toekomst zijn nodig. Daarom zijn ze hier. Wat op Quiesar nu gebeurt, staat ons ook in de toekomst te wachten; dus nu is een change of mindset nodig om planeet Aarde leefbaar te houden. De hoofdpersoon raakt in de ban van de aardse vrouw. In deze odyssee vol van emoties en de charme van de vrouw, probeert hij de vrouw te begrijpen, omdat hij overtuigd is dat hij daardoor een betere partner kan zijn. Helaas overkomt hem hetzelfde wat vele mannen voor hem overkomen is, dissolutie! De Bezoekers dwingt de lezer bepaalde aannames op aarde opnieuw te bekijken. 

From the book

Halverwege de trap naar beneden keek hij even omhoog en toen zag ik een verslagen man. Hij droeg iets met zich mee dat hij als een zware last torste. “Kon het een ervaring van de bagage van de sleeve zijn?” vroeg ik mij af. En mocht dat wel het geval zijn, dan was het zeker iets ernstigs dat hem behoorlijk in de greep had. Zoals hij daar stond had ik medelijden met hem, omdat ik aanvoelde dat hij zijn verhaal kwijt moest. Toen hij van wal stak, kon ik geen touw vastknopen aan zijn relaas, maar durfde hem niet te onderbreken. Hij was door een manspersoon aangesproken, die hem glimlachend tegemoetkwam. Ik voelde aan dat hij moeite had zijn verhaal af te maken, dus wist ik dat ik hem een duwtje in de rug moest geven. “Ga je gang" zei ik, “jij bent niet de enige die specifieke situaties heeft meegemaakt; alleen maar door openheid naar elkaar toe, kunnen wij zaken verklaren.” Ik merkte dat het ijs tussen ons gebroken was, want hij vervolgde: “Plotseling verscheen er een brede glimlach op zijn gezicht en kon ik pretlichtjes ontdekken. Hoewel geschrokken van die plotselinge verschijning, was ik niet bang. Toen hij uiteindelijk het een en ander uit de doeken deed, kreeg ik zoveel te horen, waar ik niets van kon vatten. Naarmate hij verder ging, verdween mijn gereserveerdheid; er bestond geen twijfel dat hij mij kende en de manier waarop hij sprak, leek het alsof hij mij wilde dwingen om in mijn geheugen te graven. Pas veel later, toen ik mij concentreerde op hetgeen hij allemaal zei, begreep ik dat wij indertijd een verhouding moeten hebben gehad en dat hij mij na de breuk niet vergeten was. Hij pakte mijn ene hand en loodste mij naar het koffiehuis. Toen wij tegenover elkaar zaten, boog hij zich over de tafel heen en kuste mij innig. Tot mijn verbazing liet ik dat allemaal toe en eerlijk gezegd, had het mij niet onberoerd gelaten. Later op de avond lagen we in elkaars armen en bedreven de liefde." Hij keerde zich om en daalde de rest van de trap af. Was het schaamte of gunde hij mij de tijd om wat hij daarnet vertelde te verwerken?

About the author


Reginald Zaandam is geboren in 1948, in de Republiek Suriname. In 1979 verliet hij, nadat hij zijn hoofdonderwijzersakte en een bevoegdheid in wis- en natuurkunde behaald had, zijn geboorteland om zich op de Nederlandse Antillen te vestigen. Als docent wis- en natuurkunde heeft hij met natuurlijk overwicht in het voortgezet onderwijs lesgegeven en is daarnaast actief geweest in de politiek. Reginald is gepensioneerd, woont in Caribisch Nederland en is nog altijd een verwoede lezer.
De openheid waarmee hij inhoud geeft aan de personages in zijn boeken is een aanwijzing van hoe hij zelf in het leven staat.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Bezoekers

Author:

Reginald Zaandam

Category:

Novels

Number of pages:

278

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

05-11-2021

ISBN:

978-94-645-0029-5 / 9789464500295

Price:

€ 22,50

Language

Dutch