Alternatieve feiten - Terugblik op het presidentschap van Donald Trump

Marco van den Doel

Category: (Local) History

€ 17,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Donald Trump is de beste president die Amerika ooit heeft gehad, aldus Donald Trump zelf. Het presidentschap van Donald Trump was een van de meest onconventionele en controversiële in de moderne Amerikaanse geschiedenis. Donald Trump heeft de kijk op en de invulling van het hoogste politieke ambt in Amerika ingrijpend veranderd. In dit boek wordt teruggeblikt op het presidentschap van Donald Trump. Van immigratie en het Rusland-onderzoek tot aan de impeachment. Maar ook fake news, racisme, de coronacrisis, polarisatie en de bestorming van het Capitool komen aan bod. Het is een overzicht van een presidentschap dat in alle opzichten uniek en ongekend was voor Amerikaanse begrippen. De auteur heeft geprobeerd om inzicht te geven in de achtbaan die Trumps turbulente presidentschap was.

From the book

Maar Amerika bestaat niet alleen maar uit extremen. De meest Amerikanen willen een president en een regering die werkt voor hen en alle Amerikanen vertegenwoordigt. Dat is de gezamenlijke Amerikaanse droom. Want uit velen zijn de Amerikanen één en willen ze werken aan een mooier en beter Amerika. Daar wil elke Amerikaan, ongeacht ras, achtergrond, religie of geslacht, een bedrage aan leveren. Of zoals president John F. Kennedy het ooit mooi samenvatte: “Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country.”

About the author

Marco van den Doel is Amerika-kenner. Hij studeerde aan de University of Tennessee in Knoxville, Tennessee, Amerika en behaalde zijn Master of Science in International Applied Communication aan de University of Central Lancashire, Preston, Verenigd Koninkrijk. Hij volgt de Amerikaanse verkiezingen al sinds 1992 en publiceerde in 2010 het boek Barack Obama: Hoop en Verandering? over de verkiezingsrace van 2008. In 2020 was hij bij de Democratische voorverkiezingen in New Hampshire. Hij geeft analyse, duiding en commentaar en publiceert wekelijks op de website Focus on America (www.focusonamerica.net) over de Amerikaanse politiek. Hij is gastschrijver en geeft presentaties en lezingen over de Amerikaanse politiek en verkiezingen en wordt regelmatig uitgenodigd om commentaar te geven over actuele situaties in Amerika.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Alternatieve feiten - Terugblik op het presidentschap van Donald Trump

Author:

Marco van den Doel

Category:

(Local) History

Number of pages:

94

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

22-10-2021

ISBN:

978-94-643-1892-0 / 9789464318920

Price:

€ 17,50

Language

Dutch