Cover voorkant
Van Jezus naar Jodendom - Van opnieuw geboren tot Mensch
Van Jezus naar Jodendom - Van opnieuw geboren tot Mensch

Van Jezus naar Jodendom - Van opnieuw geboren tot Mensch

Rudy de Groot

Category: Religion
  • (1)

€ 17,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Rudy de Groot schetst dat je het in dit leven allemaal veel logischer en simplistischer zou moeten zien. Zonder de bagage van doctrines en tradities neemt hij je mee in zijn persoonlijke verhaal waarin hij beschrijft dat alles daarin zorgvuldig gepland was.

Wat is het doel van mijn leven en waar hoor ik bij? Essentiële levensvragen probeert hij opnieuw te beredeneren en te versimpelen. Als je voor God kiest, waarom zou je Jezus er dan nog extra bij nodig moeten hebben? En als je voor het Jodendom kiest, waarom kun je dan niet gewoon Joods zíjn in plaats van het ‘te worden’? Want dat laatste is immers een onmogelijkheidsbegrip, zo beredeneert hij.

De Groot houdt zichzelf, het Nederlandse Jodendom en het Christendom een spiegel voor. Waar het volgens hem in wezen allemaal om draait is dat de ziel die door God is ingeblazen terugverlangt naar een innige band met zijn Maker. En dat je daar als individu iets mee moet doen. Iedereen weet dat onbewust.


From the book

Ik besef dat ik uniek ben in mijn soort. Er bestaan geen wedergeboren mensen die Jezus ooit hebben willen opgeven. Maar ik deed dat wél. En vanaf het begin wist ik al dat het goed zat. Ik heb zonder Jezus gevonden waar ik mijn hele leven al naar op zoek was, naar de innige band met de Maker van mijn ziel.

About the author

Rudy de Groot (1963) is autodidact, structureel en een zelfstandig denker. Hij besloot daarom om het voortgezet onderwijs te verlaten om zelf zijn leven in te richten. Eerlijkheid, rechtvaardigheid en spiritualiteit zijn de sleutelwoorden in zijn leven en die thema's schreef hij door middel van korte verhalen dan ook van zich af in zijn blogs. Zijn boek is het logische gevolg.

Reviews

2021-10-28 16:09:28 | By: Hindrik van der Spoel | Rating:
Een eerlijk en openhartig boek.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Van Jezus naar Jodendom - Van opnieuw geboren tot Mensch

Author:

Rudy de Groot

Category:

Religion

Number of pages:

94

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

15-10-2021

ISBN:

978-94-643-1899-9 / 9789464318999

Price:

€ 17,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)